954 zmiana na sp2
-
szczurek83
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954RR
- Rok produkcji: 2002
954 zmiana na sp2
Witam, w tym sezonie mam zamiar zamienić swoje 954 na vtr sp-2 i proszę o pomoc czym się różni sp1 od sp2 bo w ogłoszeniach trafiają sie takie sztuki że sam nie wiem co to jest, i na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie vtr.
Z góry dziękuje za pomoc
Z góry dziękuje za pomoc
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
Re: 954 zmiana na sp2
Podejrzewam kolego nasz forumowy, że w 2gą stronę było by nam łatwiej tobie służyć pomocaszczurek83 pisze:Witam, w tym sezonie mam zamiar zamienić swoje 954 na vtr sp-2 i proszę o pomoc czym się różni sp1 od sp2 bo w ogłoszeniach trafiają sie takie sztuki że sam nie wiem co to jest, i na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie vtr.
Z góry dziękuje za pomoc
Ale ktoś tutaj z forum latał VTR z tego co pamiętam.
Więc może się wypowie.
Ale skąd taki dziwny pomysł zamiany
-
arek
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
miałem ten sam dylemat po sprzedaży 954, bo vtr-ka naprawde daje rade. No ale nie o tym... Rozmawiałem z kolegą i różnic pomiędzy tymi modelami jest masakrycznie dużo. Począwszy od innego, sztywniejszego wahacza po różnice we wtryskach. Z tego co kiedyś wyczytałem to różnic jest kilkadziesiąt wliczając w to różne drobiazgi. Jak już sie zdecydujesz to szukaj sp2, bo wiele pierdół zostało poprawionych w tym hamulce, z którymi podobno był problem we wcześniejszych modelach. No i straszna lipa jeżeli chodzi o pozycje na tym moto. Po 200km masz dosyc tego motoru na kilka dni ale i tak na niego wsiadasz, bo nie da sie wytrzymać bez dźwięku tego silnika (oczywiście jak są dobre kominy założone). Powodzenia w znalezieniu fajnej sztuki...
-
gargamel
- Motocykl: Ducati 996
W SP2 zmienili wahacz, przednie hamulce, wtryski, w komputerze zmieniony został soft i co najważniejsze, z mojego punktu widzenia, w SP2 jest antyhopping. Przy 140KM w V2, takie sprzęgło to wymóg. Bez tego to prawdziwy hardcore. Wprowadzili jeszcze parę mniejszych zmian. W Polsce bardzo ciężko dostać dobry egzemplarz. Wiem bo sam szukam. Chociaż bardziej skłaniam się w stronę 916.
No speed limit, no police - no FUN 
-
FireBlade954
- Motocykl: CBR 954RR
- Rok produkcji: 2003
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
-
gargamel
- Motocykl: Ducati 996
Antyhopping zapobiega blokowaniu tylnego koła. V2 ma dużo większy moment obrotowy i przy redukcji biegów tylne koło staje w miejscu. Dzięki sprzęgłu z antyhoppingiem takie zjawisko nie występuje, kosztem tarcz sprzęgłowych ale coś za coś. Wyobraź sobie hamowanie przed zakrętem, szybka redukcja, a tu tył chodzi w lewo i prawo. Serce do dupy ucieka.motobandyta pisze:a możesz to jakoś rozwinąć?? bo nie bardzo wiem o co ci chodzi.......gargamel pisze: w SP2 jest antyhopping. Przy 140KM w V2, takie sprzęgło to wymóg. Bez tego to prawdziwy hardcore.
Zgodzę się z Tobą tylko kolejność pomyliłeśFireBlade954 pisze:To tak jak z F1 przesiąść się do syrenkiszczurek83 pisze:zamienić swoje 954 na vtr
Naucz się jeździć "fałką" to później pogadamy.Marek760i pisze:przeciez te v-ki to szit, tylko kupa huku nic po za tym
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2012, 20:48 przez gargamel, łącznie zmieniany 2 razy.
No speed limit, no police - no FUN 
- OZI
- Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
- Rok produkcji: 2000
jeździłeś lub się przejechałeś, że masz taką opinie?Marek760i pisze:przeciez te v-ki to szit, tylko kupa huku nic po za tym
Bardzo fajne motocykle tylko mają straszne spalanie...
Na forum.motocyklistow.pl jest gość o niku: YUBY ,który zna temat SP1/2
Z wszelkimi pytaniami wal do niego, powinien poradzić.