Bijące koło
- MaciekM
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
Bijące koło
Wczoraj zmieniłem opone na nówke dunlopa qualifiera i przód powyżej 130km/h zaczyna podskakiwać jak bym jechał traktorem. jak myślicie źle wyważone koło czy zła opona ( do głowy przyszła mi jeszcze myśl że może przez cycki na nowej oponie< chociaż one są chyab za małe żeby coś sie działo)? w sobote rano jade do wulkanizatora żeby jeszcze raz wrzucili na wywarzarke ale jeśli to nie pomoże to bede musiał reklamowac gume. I teraz pytanie czy są z tym problemy ? opona nowa (3 miesięczna) kupiona w normalnym sklepie, nie przez internet. czy bede musiał czekac na rozpatrzenie reklamacji czy jak to się odbywa?
-
majzel
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
niech Ci przepompują opone, powinna się ułożyć i niech sprawdzą na wyważarce czy opona nie jest zdeformowana od nowości, bo takie rzeczy się zdarzają
a na reklamacje przeważnie się czeka, bo opona musi przejść ekspertyze i to trwa, choć niektóre serwisy jeśli widzą, że opona faktycznie jest fabrycznie zdeformowana to zakładają nową a tamtą wysyłają i nie męczą klienta czekaniem
a na reklamacje przeważnie się czeka, bo opona musi przejść ekspertyze i to trwa, choć niektóre serwisy jeśli widzą, że opona faktycznie jest fabrycznie zdeformowana to zakładają nową a tamtą wysyłają i nie męczą klienta czekaniem
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Słuchaj zakładałem teraz nówkę sztukę Metzelera na przód i widziałem też, że mam lekko wgniecioną felgę na rancie przez dziurę, ale nic z tych rzeczy i zero bicia itp........idzie jak po szynach więc sprawdź wyważenie, bo to dosyć istotny element, który powoduje potem takie cyrki. Pamiętaj na nówce oponie są czerwone lub żółte kropki i ułożenie opony musi wyglądać tak, że ta kropka ma być na równi z wentylem. Ewentualność ostateczna opona wadliwa, ale to już ostatecznie.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 09:50 przez slamann, łącznie zmieniany 1 raz.
- MaciekM
wyważałem tam gdzie zawsze i zawsze było ok. ciśnienie sprawdzałem jest ok, felga prosta, i na starej oponie było wszystko ok.
Jade jutro rano żeby sprawdzili tą opona jeszcze raz, a jak stwierdzą że wadliwa opona to jade tam gdzie kupowalem opone i dowiem sie co proponują, w najgorszym razie mam nadzieje że uda się znaleść moja starą gume, która zostawilem u wulkanizatora i ją każe założyc. nie wiem tylko co zrobie jak starej gumy nie znajdziemy, a na reklamacje bede musiał czekać miesiąc:)
Jade jutro rano żeby sprawdzili tą opona jeszcze raz, a jak stwierdzą że wadliwa opona to jade tam gdzie kupowalem opone i dowiem sie co proponują, w najgorszym razie mam nadzieje że uda się znaleść moja starą gume, która zostawilem u wulkanizatora i ją każe założyc. nie wiem tylko co zrobie jak starej gumy nie znajdziemy, a na reklamacje bede musiał czekać miesiąc:)
- MaciekM
Dobra byłem u wulkanizatora, wyważyli jeszcze raz, stwierdzili że po oponie nie widać żeby była jakaś krzywa. teraz jest o wiele lepiej ale jednak nadal trochę wibruje ( teraz już minimalnie). Pojezdze jeszcze trochę i zobacze bo mozliwe ze teraz jestem przewrażliwiony, a w weekend jeździłem tylko z plecakiem więc też troche inaczej.