luz zaworowy?
- MasterLuke
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC 33 Streetfighter
- Rok produkcji: 1997
- MasterLuke
- Motocykl: SC 33 Streetfighter
- Rok produkcji: 1997
- kazan
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
no kolego jak się bierzesz za luzy i pytasz o wartości to już widać, że serwisówki nie ściągnąłeś więc szczera dobra rada, ściągnij bo się nie raz przyda a i zawsze coś ciekawego odnosnie rozbiórki się doczyta
a i jakby jakieś pytania to wal, mam pare regulacji za sobą, a i robiłem w tym sezonie w bladym swoim, czasem tylko pare dni odpisuje bo jestem na służbowych wyjazdach
pzdr
a i jakby jakieś pytania to wal, mam pare regulacji za sobą, a i robiłem w tym sezonie w bladym swoim, czasem tylko pare dni odpisuje bo jestem na służbowych wyjazdach
pzdr
-
cziken
- Motocykl: cbr929
- Rok produkcji: 0
Zawory robimy zawsze po zakupie moto, następnie w przypadku cbr jak pisał Królik po 25 000 km. Uszczelki nie trzeba wymieniać na nową, jedynie przy montarzu smarujemy w odpowiednich miejscach podanych w manualu. Nigdy silikonem !!! Służy do tego specjalna pasta uszczelniająca tzw. silikon bezoctowy, którego nadmiar nie ma prawa oderwać się od smarowanych części i nie wytrawia aluminium. Polecam Wurta za ok 90pln. 
kogut
Re:
Może mi ktoś napisać jakie to są te odpowiednie miejsca podane w manualu, które smarujemy miedzy silnikiem a pokrywą zaworów bo nie umie znaleść ?cziken pisze:Uszczelki nie trzeba wymieniać na nową, jedynie przy montarzu smarujemy w odpowiednich miejscach podanych w manualu. Nigdy silikonem !!! Służy do tego specjalna pasta uszczelniająca tzw. silikon bezoctowy.
Napiszcie jakie pasty stosujecie do uszczelnienia bo z wurth'a znalazłem tylko zwykły silikon...
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Re: luz zaworowy?
kolego serwisówka Cię uratuje ! smarujesz w punktach gdzie zaczynają się "półksiężyce" w rogach