Przebieg-co i jak ?
-
ZłotyFireBlade
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: gsx-r 1000 k7
- Rok produkcji: 2004
Przebieg-co i jak ?
Witam wiecie moze gdzie mozna sprawdzic czy moja Cebra ma faktyczny stan licznika? Pozdrawiam
i jeszcze jedno,mozecie powiedzec mi ile kosztuje napinacz rozrzadu do 929 slizgi i łancuch,i przy jakim przbiegu zaczyna odzywac sie rozrzad?
i jeszcze jedno,mozecie powiedzec mi ile kosztuje napinacz rozrzadu do 929 slizgi i łancuch,i przy jakim przbiegu zaczyna odzywac sie rozrzad?
Motocykle - mój ustrój, mój wybór, moje życie...
-
krzybiel
- Motocykl: rower
- Rok produkcji: 0
Re: Przebieg-co i jak ?
Nigdzie tego nie sprawdzisz! Po elektronicznej korekcie licznika, żaden serwisowy komputer nie rozpozna czy to faktyczny stan licznika czy po korekcji. Jedyny sposób to dokumentacja, wywiad środowiskowy itpZłotyFireBlade pisze:wiecie moze gdzie mozna sprawdzic czy moja Cebra ma faktyczny stan licznika?
Tak samo jest z niektórymi autami, jak np ford, opel. Niektóre przebieg zapisują w dwóch różnych pamięciach i wtedy serwisowy komp poda prawdziwy przebieg ale z motocykli to chyba tylko bmw tak ma.
-
ZłotyFireBlade
- Szerszeń
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
no pierwszym sie nie przejmuj bo zawsze głosno wchodzi za pierwszym razem. Zeby Cie uspokić zrób tak jedynke na dół potem dwójke i z powrtoem na jedynke jesli tutaj nie bedzie zgrzytu to wszystko ok, jesli bedzie to wtedy sie zacznij martwić. Mówisz że klocki sa jeszcze oryginalne?? Nie chce mi sie w to wierzyć chyba ze moto ma jakies 3tys km. Badz wiecej i oryginalne miał kupione, ale na 10 letni motocykl napewno sa juz któres z kolei bo nie chce mi sie w to wierzyć- chyba ze moto stało pół swojego zycia w garazu. i masz chłopie szcescie ze na taki model trafiłes, co do rozrzadu to czesto dzwoni napinacz łancuszek wymieniaja srednio co 50 tys km
Pozdro i lewa w góre:)
-
ZłotyFireBlade
mhm rozumiem :)co do klocków to myslałem ze te NISSINY to jeszcze od nowosci,teraz mam jakies NHC troche hałasują ale fajnie hamują,poczatkowo myslalem ze moto nie ma mocy,i własnie jak to u was jest z jazda na jednym stawia wam sie z gazu na 1 i na 2 czy na 3 jeszcze tez czy trzeba strzelic ze sprzegla ?
-
speed1_2004
- Motocykl: cbr 929,gsxr 750 k5,iż planeta 56
- Rok produkcji: 0
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Co do rozrządu to z tych 929 , które miałem okazję obejrzeć (lub , które były w firmie gdzie pracowałem) to przy około 50000km wydzielał on niepokojące odgłosy 
Przy mniejszych przebiegach tak powiedzmy do 30000km zazwyczaj słychać exupa(o ile ktoś nie dbał o regulacje) i kosz sprzęgłowy.
Napewno tez zależy jak moto latane itd ale z tego co widziałem to taki standard z tymi odgłosami. Ze sprawdzeniem przebiegu średnia sprawa ale jest jeszcze opcja abyś ogólnie zegar zdemontował i obejrzał czy ktoś go rozbierał - może być coś widać po śrubach...Tak wiem to cyfrowy wyświetlacz ale był taki myk w starszych zegarach jak od SC33 98r(na płaskim zegrze z elektronicznym przebiegiem) , że "cofacze" wylutowywali pamięć i robili jakieś czary. Nie wiem jak 929 gdzie ma pamięć - czy w module czy nie ale jak widać po śrubach od zegara jakieś umęczenie to coś mogło być kombinowane.
Klocki oryginały nissina wytrzymują do 20000km normalnej jazdy (mi w 1000rr oryginały wytrzymały ok16000km).
Jaki tam przebieg widnieje u Ciebie na zegarze?
Przy mniejszych przebiegach tak powiedzmy do 30000km zazwyczaj słychać exupa(o ile ktoś nie dbał o regulacje) i kosz sprzęgłowy.
Napewno tez zależy jak moto latane itd ale z tego co widziałem to taki standard z tymi odgłosami. Ze sprawdzeniem przebiegu średnia sprawa ale jest jeszcze opcja abyś ogólnie zegar zdemontował i obejrzał czy ktoś go rozbierał - może być coś widać po śrubach...Tak wiem to cyfrowy wyświetlacz ale był taki myk w starszych zegarach jak od SC33 98r(na płaskim zegrze z elektronicznym przebiegiem) , że "cofacze" wylutowywali pamięć i robili jakieś czary. Nie wiem jak 929 gdzie ma pamięć - czy w module czy nie ale jak widać po śrubach od zegara jakieś umęczenie to coś mogło być kombinowane.
Klocki oryginały nissina wytrzymują do 20000km normalnej jazdy (mi w 1000rr oryginały wytrzymały ok16000km).
Jaki tam przebieg widnieje u Ciebie na zegarze?
-
ZłotyFireBlade
Prawie 26 tys km,ale z tego co sie dowiadywałem tzn. udało dotrzec mi sie do pierwszego wlasciciela motocykla i potwierdzil ze sprzedwala z przebiegiem 22 tys km wiec raczej to przbieg realny,a własnie nie wiecie kto bedzie potrafil mi wyregulowac EXUPA? Moze Cziken?