Problem z odpaleniem po remoncie
- Insaine
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929 sc 44 CENZURA wi co z tego bedzie
- Rok produkcji: 2000
Problem z odpaleniem po remoncie
Ogólnie lipa po nagrzaniu zapala z miejsca ale to normalne myślę nad wymianą świeć i fajek
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 12:26 pm ]
A do tego jak zakręci to ma problem z wejściem na obroty
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 12:26 pm ]
A do tego jak zakręci to ma problem z wejściem na obroty
- Insaine
Przed remontem palił za pierwszym bez żadnego ale ,jedynie exup mi się zacioł(zjarał) to po remoncie chwilowo odłączony.A wymieniane były panewki korbowodowe(wszystkie),łanćuch rozrządu(napinacz też) i zębatka drugiego biegu. Mechanior stwierdził terz że przydało by się wymienić cewki na Świecach bo słabo świece trzymają (exup już kupiłem tylko trzeba założyć i podłączyć)
- Cris83cbr900
- Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
- Rok produkcji: 0
-
cziken
- Motocykl: cbr929
- Rok produkcji: 0
jeśli zjarany masz silnik sterujący, a cały układ siedzi w wydechu to sprawdź przed odpaleniem czu znaki pokrywają się na godz 9 inaczej to nie ma prawa odpalać i w ogóle pracować, ponieważ w całym zakresie obrotów exup przechodzi trzy fazy. (podobną historię miałem jak robiłem gsxr-a 1000 k1 - odłączona linka exupu i silnik słabo palił o pracy w całym zakresie obrotów nie wspomnę) Jeśli zawory podparte to słabiej pali na ciepłym - zmierz ciśnienia na cylindrach. Jeśli rozrząd nie na znakach to na zimnym pali ledwo ledwo, a przez zmienione fazy rozrządu nie będzie pracował równo tylko strzały i dym - tego trzeba posłuchać 
kogut
- Insaine
No panowie problem rozwiązał się z innej beczki mianowicie chłopakom przy montażu silnika wysunął się czujnik od temperatury ,nie pokazywał temp. dla komputera i komp nie dawał ssania .Dopiero o po mocnych próbach odpalenia zalewało więcej wachy i załapywał.Objawem był brak wyświetlania temp. na zegarach(myślałem ze to tylko czujnik się gdzieś poluzował)oraz takie odpalanie . Teraz odpala już normalnie (tylko trzeba dotrzeć silnik)
POZDRAWIAm
POZDRAWIAm