W którymś poście pisałem o przeróbkach w moim fajerze, wygląda na to że chłopaki z Dynotechu wykonali niezłą robotę, nawiasem mówiąc sami byli zaskoczeni.
Poniżej wykres z hamowni:
Tuning/modyfikacja SC33 wyniki
-
Simon
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda cbr 900 sc33
- Rok produkcji: 1998
- Kontakt:
Tuning/modyfikacja SC33 wyniki
Ostatnio zmieniony 16 marca 2010, 13:30 przez Simon, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem nowy, jak się coś zmieni dam znać.
-
Simon
- Kontakt:
Zakres przeróbek to tzw standard, czyli montaż dynojetów i sportowy filtr powietrza w kicie dedykowanym do modelu sc33 firmy Factory-pro. Trzeba wybebeszyć airbox i zamontować dwa stożki na wlotach wewnątrz niego. Dodatkowo montaż dysz, iglic itp. które znajdują się w zestawie. Ale tak duży przyrost mocy na pewno pomógł osiągnąć kompletny układ wydechowy Yoshimura zamontowany w moim moto.
Tak jak pisałem chłopaki sami byli zaskoczeni, teraz pozostaje mi przeprowadzić test drogowy. Mam nadzieję że moc i moment obrotowy będą równo oddawane... Wykres wygląda obiecująco
Tak jak pisałem chłopaki sami byli zaskoczeni, teraz pozostaje mi przeprowadzić test drogowy. Mam nadzieję że moc i moment obrotowy będą równo oddawane... Wykres wygląda obiecująco
-
Simon
- Kontakt:
Najtańszy w tym wszystkim był... układ wydechowy, trafiłem okazję na ebay-u, używka całe 60 EUR
, ale przeróbka to już większy wydatek, aha nie wspomniałem wcześniej o mechanicznym przyspieszaczu zapłonu, napiszę jak się rozliczę ostatecznie.
Nie jest tanio, sam mam wyrzuty sumienia że taka kasa pójdzie, a można było mocniejsze moto kupić.
Ech co tam polatamy zobaczymy.
Nie jest tanio, sam mam wyrzuty sumienia że taka kasa pójdzie, a można było mocniejsze moto kupić.
Ech co tam polatamy zobaczymy.