Spawanko:P

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
Awatar użytkownika
Tower
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: R6 stunt & cbr 929rr
Rok produkcji: 2004
Samochód: Ford Ranger USA

Spawanko:P

Post autor: Tower »

Mam pytanie czy takie cos idzie pospawać??? wczesniej było czyms poklejone i nie puszczało boryga ale ja juz to 3 raz kleje i jak sie silnik rozgrzeje dobrze to i tak puszcza :/ byłem u spawacza ktory rozgrzebał to bardziej i stwierdził ze nic z tego nie bedzie.nie wiem moze da sie cos z tym zrobic??
Obrazek
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

na moje sie da u mnie w zakladzie spawamy rurki od klimatyzacji i sa szczelne ewentualnie poklej to agometem jak go gdziesz w ogole dostaniesz
Kondore
Motocykl: CBR 900 rr sc33
Rok produkcji: 1997

Post autor: Kondore »

nie jestem fachowcem ale jak na moje oko to się da tylko trzeba to z głową zrobić, niech mnie kolega z postu wyżej poprawi jeśli się mylę ale spawa się to tigiem a więc nie łączy się aluminium ze stalą w tym spawaniu. więc trzeba wkręcić tam tą śrubę co powinna tam być ładnie obspawać a następnie delikatnie ją wykręcić i poprawić gwint i powinno być cacy widziałem już taka robote i jest ślicznie koleś zapłacił za takie coś około 150 zł. ale jak mówię mogę się mylić ;)
Awatar użytkownika
Adam K
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post autor: Adam K »

jest jeden gość na radzymińskiej, spawają tam chłodnice i robią klimatyzacje,
a drugi to "PJP motocykle". Kotlet też jest w tym dobry, mi pospawali takie coś i oliwa nie cieknie
Załączniki
t_img_2355_kopia_974.jpg
t_img_2355_kopia_974.jpg (14.15 KiB) Przejrzano 5858 razy
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

tigiem dokladnie ale jak cos nalac wiecej spoiny wywiercic i nagwintowac
Awatar użytkownika
Tower
Motocykl: R6 stunt & cbr 929rr
Rok produkcji: 2004
Samochód: Ford Ranger USA

Post autor: Tower »

dziekuje wszystkim za odpowiedz postaram sie to gdzies pospawac,moze metoda z śrubką sie sprawdzi :one:
Awatar użytkownika
Adam K
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post autor: Adam K »

Ty jesteś z okolic konstancina, w Twoich rejonach jest serwis MOTORAKOWSKI, może jeszcze do niego przejedź się z tym zdjęciem, zobaczysz co on Ci powie
PS BXL
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: sc33 98r. CZARNA
Rok produkcji: 0

Post autor: PS BXL »

Kondore pisze:nie jestem fachowcem ale jak na moje oko to się da tylko trzeba to z głową zrobić, niech mnie kolega z postu wyżej poprawi jeśli się mylę ale spawa się to tigiem a więc nie łączy się aluminium ze stalą w tym spawaniu. więc trzeba wkręcić tam tą śrubę co powinna tam być ładnie obspawać a następnie delikatnie ją wykręcić i poprawić gwint i powinno być cacy widziałem już taka robote i jest ślicznie koleś zapłacił za takie coś około 150 zł. ale jak mówię mogę się mylić ;)
a moze troche inaczej , choc podobnie

moze znalezc(wykonac) tulejke z gwintem,wlozyc oryginalna srobe w otwor w deklu, wkrecic srube w tulejke i obspawac tulejke
Awatar użytkownika
banshee
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
Rok produkcji: 1997

Post autor: banshee »

Ja bym to zaspawał w całości (zalał), a później wygładzasz krawędź uszczelniającą pokrywę, ustawiasz dekiel i nawiercasz otwór. Zdejmujesz i gwintujesz. Później już tylko wszystko skręcić do kupy i bangla!
miki1406
Motocykl: CBR900RR SC28
Rok produkcji: 1994
Kontakt:

Post autor: miki1406 »

banshee pisze:Ja bym to zaspawał w całości (zalał), a później wygładzasz krawędź uszczelniającą pokrywę, ustawiasz dekiel i nawiercasz otwór. Zdejmujesz i gwintujesz. Później już tylko wszystko skręcić do kupy i bangla!
Dobre... Opcja z tulejką też oki
Jadę w lassss odkręcam gazzzz i... wypada maneteka ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”