Regulacja zaworów ?
- Tylik
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Regulacja zaworów ?
Chciałbym zrobić w swoim bladym regulacje zaworów i sprawdzić stan łańcuszka rozrządu..
Mam pytanko czy rozrząd w Sc 33 jest na płytkach - czy jest potrzeba kupna płytek regulacyjnych ? - jeżeli tak to gdzie to można dorwać i w jakim koszcie ?
Mam pytanko czy rozrząd w Sc 33 jest na płytkach - czy jest potrzeba kupna płytek regulacyjnych ? - jeżeli tak to gdzie to można dorwać i w jakim koszcie ?
- zbyszek007
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2000
- Tylik
A co sądzicie o kupnie tych zamiast brać z Larsson'a - http://moto.allegro.pl/item321827639_pl ... zf_kx.html
Bo z tego co słyszałem oryginały w Hondzie po 28 zł/szt. ?!? :shock: - jutro przedzwonie i to sprawdze ale 450 zł wydać na jakieś płyteczki to lekka przesada :?
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
- Rok produkcji: 0
Tylik nie musisz kupowac od razu 16-stu płytek!!! Ja bym radził pierwsze ściągnąc dekiel i pomierzyc luzy zaworowe, byc może (raczej na pewno, bo tak zazwyczaj jest) , że będziesz potrzebował 2,4 czy 6-ciu płytek i wtedy zdecydujesz gdzie kupic!!! Mam nadzieję, że miałeś już doczynienia z tego typu regulacjami i wiesz, że by wyregulowac zawory trzeba ściągnąc wałki rozrządu gdyż płytka regulacyjna znajduje się pod szklanką , ale na trzonku zaworu i bez demontarzu wałków ani jej nie zobaczysz ani nie wyciągniesz!!! Co do jakości tych płytek z allegro to nie pomogę , bo nie miałem okazji ich sprawdzic!!! Ps.Jest jeszcze taka możliwośc , że płytki można zamieniac i jak pomierzysz luzy i podasz grubości płytek jakie potrzebujesz to może ktoś z forum Ci pomoże jak po regulacjach ma zapasowe i będzie chciał sprzedac lub zamienic.
- Tylik
Może i źle nie będzie
a chce zajrzeć i ewentualnie robić dla sprawdzenia i pewności że wszystko ok, bo nic nigdy nie wiadomo co było u poprzedniego (moto ma 43 tys. km i na tyle w sumie nawet nie wygląda - wręcz przeciwnie
), a i przy okazji będe mógł sobie zajrzeć też do napinacza i samego łańcuszka rozrządu robiąc zawory..