Witam. Mam problem z Fireblade mianowicie jak odpalam zimny motor wszystko jest ok ale jak tylko temperatura wzrośnie powyżej 50 stopni to po zgaszeniu silnika i próbie ponownego odpalenia nic sie nie dzieje. naciskam guzik startera i nawet tam gdzie jest przekaźnik rozrusznika nic nie klika. Wystarczy, że odczekam aż temperatura na wyświetlaczu spadnie poniżej 50 stopni motor za każdym razem kręci i zapala chyba że znów temperatura przekroczy magiczne 50 stopni.
O co w tym chodzi czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Pozdrawiam
Awaria
-
szoszon
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 900rr
- Rok produkcji: 0
-
szoszon
- Motocykl: CBR 900rr
Motor na ciepłym silniku po wciśnięciu guzika startera nie kręci, rozrusznik po podłączeniu do aku działa nawet na ciepłym silniku. Kontrolki sie palą aku naładowane a i jak temp silnika jest poniżej 50 stopni to w przekaźniku rozrusznika słychać "klik" a na ciepło nic nie słychać. jakby zapłon był by odłączony.
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Kontakt:
wyglada to na usterke elektryczna przekaznika skoro na krotko podlaczony rozrusznik kreci bez wzgledu na temperature, moja rada wymienic okablowanie glowne akumulator przekaznik i akumulator masa, byc moze cos ci sie tam zkopcilo i jak sie nagrzeje to nie tyka
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte