Przełącznik prawy SC57 --> małe pytanie

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
ODPOWIEDZ
WODZU
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: HONDA CBR 1000 RR
Rok produkcji: 2006

Przełącznik prawy SC57 --> małe pytanie

Post autor: WODZU »

Może ktoś miał podobny przypadek lub będzie mądrzejszy i podpowie. Problem jest taki, że przestał mi działać prawy przełącznik (tylko "guzik" od zapłonu). Niezależnie od pozycji cały czas jest jakby na ON, a przełączenie na OFF nic nie daje. Myślełem, że to problem przełącznika więc wymieniłem --> niestety na nowym przełączniku ta sama sytuacja. Ma ktos pomysł co za cholera ???

z góry dzięki wielkie i pozdro i SZEROKOŚCI
WODZU
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
Rok produkcji: 0

Post autor: motobandyta »

w hondzie to normalne że rozrusznik kręci nawet przy wyłączonym przełączniku o którym piszesz jednak silnik nie odpali
WODZU

motobandyta pisze:w hondzie to normalne że rozrusznik kręci nawet przy wyłączonym przełączniku o którym piszesz jednak silnik nie odpali
no własnie odpala niezależnie od pozycji ON czy OFF. Jeśli chciałbys zgasić motocykl owym przytczkiem elektryczkiem to również nie masz szansy i trzeba to zrobic przekręcając kluczyk.
WODZU
Dex
Motocykl: CBR1000RR

Post autor: Dex »

Moze jakims cudem masz gdzies zwarcie w wiazce, na kostce albo gdzies glebiej w elektryce ? Ja bym sprawdzil opor pomiedzy przewodami idacymi do przelacznika, jezeli bedzie bardzo maly ( przy przelaczniku w stanie off ) moze to znaczyc, ze gdzies dalej cos jest CENZURA.

No i jeszcze jedna sprawa, czy wysuniecie wysuniecie stopki bocznej na wbitym biegu wylacza zaplon ?
WODZU

Dex pisze:Moze jakims cudem masz gdzies zwarcie w wiazce, na kostce albo gdzies glebiej w elektryce ? Ja bym sprawdzil opor pomiedzy przewodami idacymi do przelacznika, jezeli bedzie bardzo maly ( przy przelaczniku w stanie off ) moze to znaczyc, ze gdzies dalej cos jest CENZURA.

No i jeszcze jedna sprawa, czy wysuniecie wysuniecie stopki bocznej na wbitym biegu wylacza zaplon ?
Przy wbijaniu biegu z wysunięta stopką normalnie wyłącza zapłon. Co do reszty musze się przefatygować do magika elektryka, bo sam nie mam za bardzo możliwości sprawdzic.
WODZU
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
Rok produkcji: 0

Post autor: motobandyta »

pewnie ci się przekaźnik skleił. możesz poszukać przekaźników i postukać w obudowy. jeśli ci to bardzo nie przeszkadza to możesz z tym jeździć a zrobić to można przy okazji. motocykl możesz gasić ze stacyjki bez negatywnych konsekwencji. jeśli to przekaźnik to może sam się rozklei od wibracji.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR1000RR SC57)”