Łancuszek rozrzadu

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
Awatar użytkownika
MasterLuke
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: SC 33 Streetfighter
Rok produkcji: 1997

Łancuszek rozrzadu

Post autor: MasterLuke »

witam

widze ze tego tematu nikt nie poruszyl ;/ zastanawiam sie nad wymiana w moim franku lancuszka rozrzadu mam najechane 42000 tys czy powinienem wymienic ? sprawdza sie napinaczem jak jest odcisniety do polowy to dobrze ? cos mi stuka w silniku pod obciazeniem jak dodam gwaltownie gazu czy to moze byc lancuszek ,albo zawory (plytki) moze ktos juz przerabial ten temat . moze przy takim przebiegu powinno sie go wymiecic
Awatar użytkownika
krolik
Moderator
Moderator
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001
Kontakt:

Post autor: krolik »

Moje moto przy 41000 bylo na przegladzie i rozrząd mialem w dobrym stanie. No chyba ze poprzepdni wlasciciel cos juz robil
Awatar użytkownika
marcinSC33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
Rok produkcji: 2007
Kontakt:

Post autor: marcinSC33 »

Moja cbrka ma przejechane 43tys i jeszcze niewymieniałem...A mam ją od kiedy miała 28tys i poprzednik chyba niewymieniał.Z tego co wiem to jak wszystko jest pilnowane systematycznie to z reguły zmieniają po 50tys.km.Łańcuszek i napinacz możesz usłyszeć przy spadaniu z obrotów jak przegazujesz silnik na luzie.Ale to co pisze niejest regułą-niedawno miałem do czynienia z suzuki sv650 w której po przebiegu 40tys okropnie dzwoniły łańcuszki(w suzuki właśnie rozrząd się częściej wymienia).Na twoim miejscu dałbym osłuchać motor mechanikowi i druga sprawa czy jestes pewny że twój blady ma akurat tyle nie więcej przebiegu?
Awatar użytkownika
kazan
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post autor: kazan »

jak dla mnie to będą zawory, szczególnie jak mówisz, że pod obciążeniem bardziej słychać. z zaworami tak jest, że w pewnym momencie dochodzi do spalania stukowego, ale niech posłucha jakiś spec bo to nie musi być zawsze to a druga sprawa, że na płytkach masz takie dokładności, że zwykłą suwmiarką tego się dobrze zmierzyć nie da
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR900RR SC33)”