Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
(Zwykły) plecak na motocykl
- Ziutek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2008
- Samochód: E61 525d
(Zwykły) plecak na motocykl
Witajcie Panowie,
mam pytanko, kto jeździ i w jakim plecaku, co może polecić?
Po przesiadce z 929, gdzie był przeogromny schowek do 10tki, gdzie na dobrą sprawę nic nie wejdzie zaczął mi doskwierać brak miejsca gdzie mógłbym schować swoje fanty. Telefon, portfel, dokumenty trzymam w kombi, ale jakbym miał jakiś pewny plecak z odpowiednią kieszonką to zmienił bym ich miejsce. Bardziej mi zależy na tym, żeby można tam było włożyć coś przeciwdeszczowego, butelkę wody, przewieźć coś z punktu A do B.
Od razu mówię, że nie interesują mnie plecaki typowo motocyklowe za kilka stówek, bo nie widzę, aż takiej potrzeby wydawania takie kasy.
Budżet to coś max do ~ 150 pln. Chciałbym, żeby miał paski na klatkę ew. biodra, mocne zamki, żeby podczas szybszej jazdy po prostu się nie otworzył albo, żebym go nie zgubił. Mój obecny plecak najzwyczajniej w świecie się rozdarł, ząb czasu na Nim usiadł i szukam czegoś ciekawego, co by można zarzucić na plecy w normalny dzień jak i na moto.
Ciekawe czy takie coś zdałoby egzamin - http://allegro.pl/trwaly-plecak-trekkin ... 24306.html ?
pzdr
mam pytanko, kto jeździ i w jakim plecaku, co może polecić?
Po przesiadce z 929, gdzie był przeogromny schowek do 10tki, gdzie na dobrą sprawę nic nie wejdzie zaczął mi doskwierać brak miejsca gdzie mógłbym schować swoje fanty. Telefon, portfel, dokumenty trzymam w kombi, ale jakbym miał jakiś pewny plecak z odpowiednią kieszonką to zmienił bym ich miejsce. Bardziej mi zależy na tym, żeby można tam było włożyć coś przeciwdeszczowego, butelkę wody, przewieźć coś z punktu A do B.
Od razu mówię, że nie interesują mnie plecaki typowo motocyklowe za kilka stówek, bo nie widzę, aż takiej potrzeby wydawania takie kasy.
Budżet to coś max do ~ 150 pln. Chciałbym, żeby miał paski na klatkę ew. biodra, mocne zamki, żeby podczas szybszej jazdy po prostu się nie otworzył albo, żebym go nie zgubił. Mój obecny plecak najzwyczajniej w świecie się rozdarł, ząb czasu na Nim usiadł i szukam czegoś ciekawego, co by można zarzucić na plecy w normalny dzień jak i na moto.
Ciekawe czy takie coś zdałoby egzamin - http://allegro.pl/trwaly-plecak-trekkin ... 24306.html ?
pzdr
Yamaha R1 RN22 !
-
asimje7
- Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 2004
Re: (Zwykły) plecak na motocykl
http://allegro.pl/leoshi-ls2-plecak-mot ... 59132.html
Ja mam taki i polecam
Jeżdżę w nim bardzo dużo i nic sie z nim nie dzieje. Jedynie te plastikowe klamry pękają, ale to zazwyczaj przez moją nie uwagę 
Ja mam taki i polecam
- Ziutek
Też się nad takim zastanawiałem i faktycznie w takiej kasie to chyba nic lepszego nie ustrzelę..., a i wydaję mi się, że raczej też nie potrzebuję. Spełnia moje niewygórowane 'widzi mi się' 
Yamaha R1 RN22 !
-
accordaccordacc
- Motocykl: Honda CBR1000RR SC77
- Rok produkcji: 2018
- Samochód: Honda Accord 2013
Ja latałem przez 4 sezony z jakimś narciarskim -bardzo byłem zadowolony no i można było zwiększyć w nim pojemność ,teraz mam orginalny Hondowski 2 sezon śmigam i jest ok
kupiłem na promocji za 150 zeta a narciarski kosztował około 60 zeta-u mnie każdy wyjazd to z plecakiem,nawet miasto.
SEZON JUŻ TRWA !!!!
-
TomRR
- Motocykl: SC50 / SC57B
- Rok produkcji: 2007
Ja kupilem plecak na moto na Moto bazarze w Warszawie za 50 zl mam juz 3 sezony i trzyma sie zajebiscie, spinane dodatkowo suwaki spinany pas biodrowy pojemny i wygodny gabka od strony plecow, a w ten weekend wlasnie jest bazar mozna cos kupic fajnego za pare groszy
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,
- Ziutek
Tyle, że po sam plecak to zbytnio się nie opłaca lecieć w sumie ok. 300 km
No nic, poszperam, poszukam i kupię coś na weekendzie, na tygodniu przetestuję i zabiorę go do Częstochowy.
No nic, poszperam, poszukam i kupię coś na weekendzie, na tygodniu przetestuję i zabiorę go do Częstochowy.
Yamaha R1 RN22 !
- Pablopbs
- Motocykl: 954rr
- Rok produkcji: 2003
Ja bym z chęcią kupił jakiś taki "płaski", nie cierpię jak mi plecak odstaje od pleców nawet jak są w nim tylko spodnie 
Dopóki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
- d87mat
- Motocykl: Honda CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
- Samochód: Seat Leon 2008, 1.8 TSI
- Kontakt:
Od ponad 3 lat używam plecaka Pumy, zakupiłem go wtedy na allegro, kosztował bodajże 100, może 110 zł. Mam go do tej pory i czasami jeszcze z niego korzystam, warto go mieć, bo zdarzają się sytuacje kiedy na prawdę się przydaje.
Jak dla mnie plecak w zupełności wystarczający - 2 kieszenie po bokach, jedna mała na środku oraz jedna bardzo duża. Nie wiem ile to litrów, ale wydaje mi się, że sporo
Poza tym - zapinany w pasie i na wysokości klatki piersiowej. No i nie odstaję bardzo, jest w miarę płaski, więc też za wiele do niego nie wejdzie, ale o to mi chodziło, bo nie chciałem mieć worka na plecach, tylko ładny i zgrabny plecak. Paski w pełni regulowane. Za te pieniądze - polecam 
Teraz co prawda nie widzę tego konkretnego modelu na allegro, ale może dobierzesz coś podobnego

Jak dla mnie plecak w zupełności wystarczający - 2 kieszenie po bokach, jedna mała na środku oraz jedna bardzo duża. Nie wiem ile to litrów, ale wydaje mi się, że sporo
Teraz co prawda nie widzę tego konkretnego modelu na allegro, ale może dobierzesz coś podobnego

'Nie odkładaj marzeń - odkładaj na marzenia'
- Ziutek
Bardziej kieruję się w stronę normalnego plecaka, ten wydaję mi się najzwyczajniej w świecie po prostu mały. Płaskość plecaka na duży plus, ale jednak te 'litry' by się przydały, żeby w razie 'w' coś móc przewieźć 
Yamaha R1 RN22 !
- Pablopbs
Na "litry" przy zakupie poprzedniego motoru dostałem w gratisie tankbag, jest w połowie rozpinany i można go powiększyć nawet dwukrotnie, co prawda jak do niego bardzo dużo naładujesz to trzeba uważać na manewry kierownicą ale to nie jest mocno irytujące 
Coś tego typu
http://allegro.pl/tankbag-torba-na-bak- ... 69414.html
Torby mają skrzydła po bokach i oczywiście mocne magnesy więc torba nie lata po baku, a jest bardzo praktyczna
A i to co jest w niej fajne, jest przeźroczysta kieszeń na górze gdzie można schować nawet w deszcz np nawigację lub telefon i wszystko przez nią widać
Coś tego typu
http://allegro.pl/tankbag-torba-na-bak- ... 69414.html
Torby mają skrzydła po bokach i oczywiście mocne magnesy więc torba nie lata po baku, a jest bardzo praktyczna
A i to co jest w niej fajne, jest przeźroczysta kieszeń na górze gdzie można schować nawet w deszcz np nawigację lub telefon i wszystko przez nią widać
- Ziutek
Gdyby się to dało jeszcze zarzucić na plecy w taki normalny dzień to by było fajnie.
Ta przezroczysta kieszeń to mapnik
Tapnięte z Note 3 przy użyciu palców
Ta przezroczysta kieszeń to mapnik
Tapnięte z Note 3 przy użyciu palców
Yamaha R1 RN22 !
- Pablopbs
Mam do tego szelki i można normalnie na plecy zarzucić tyle, że trochę to wtedy niewygodne no ale nie można mieć wszystkiego