Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy ;)
viewtopic.php?p=143542#p143542

Bielizna chłodząca

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!
asimje7
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda CBR 1000rr sc57a
Rok produkcji: 2004

Bielizna chłodząca

Post autor: asimje7 »

Witam, czy miał ktoś styczność z bielizną chłodząca, którą sie ubiera pod kombinezon w upalne dni? :) Podzielcie sie opinia, jak i producentami takiej bielizny którą warto kupić.
Awatar użytkownika
Pablopbs
Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2003

Re: Bielizna chłodząca

Post autor: Pablopbs »

Też jestem ciekaw opinii o chłodzących, słyszałem że brubecki bardzo fajnie wypadają.

Jeśli chodzi o termoaktywne to kupiłem jakiś czas temu długi zestaw (getry + bluza) za ok 100 pln i powiem szczerze że dobrze się spisuje, co prawda odnoszę wrażenie, że warstwa jonów srebra dość szybko "znikła" po kilku praniach, ale w zimie używałem dość często do zwykłych spacerów, biegania czy na rower i bardzo fajnie spełnia swoje zadanie, polecam :)
Dopóki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
Awatar użytkownika
kark
Motocykl: CBR 954
Rok produkcji: 2002

Post autor: kark »

Pablopbs pisze:Też jestem ciekaw opinii o chłodzących, słyszałem że brubecki bardzo fajnie wypadają.
Siema, ja mam Brubeck COOL góra i dół :D . Nie mam porównania z innymi, ale bielizna ogólnie dobrze się spisuje. Wiadomo cudów nie można się spodziewać stojąc na światłach w mieście przy 30'C w grubym skórzanym kombiaku. Ale już przy minimalnych przewiewach czuć fajny komfort więc śmiało mogę polecić. Sam osobiście latam w całym Brubecku od skarpetek po kominiarkę i nie wyobrażam sobie jazdy bez termociuchów. Noga odpoczywa i się nie poci co wpływa na uniknięcie nieprzyjemnego zapachu z bucików. Warto zainwestować te 300pln zanim ubierzemy nowy kombi :one: Ja osobiście polecam, może ktoś jeszcze podzieli moją opinię ;)
Patryk_
Motocykl: .
Rok produkcji: 2000

Post autor: Patryk_ »

+1 tylko bielizna termoaktywna, wygoda, komfort, same plusy ;) nawet taka za stówkę sporo poprawi
Awatar użytkownika
maciekx
Moderator
Moderator
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post autor: maciekx »

Dokładnie jak Patryk pisze jeździłem chyba 4 lata w kalesonach z Lidla crivit sport uniwersalne całoroczne i dało radę teraz mam kalesony cooler brubeck jest trochę lepiej. Bluzę mam uniwersalna tez brubeck jest też ok generalnie nie wyobrażam sobie jazdy w kombinezonie bez ciuchów termo
Diamond
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 2009

Post autor: Diamond »

Ja wyjątkowo kupiłem na próbę jako mój pierwszy komplet SPAIO. Góra, dół i skarpety pod skórę. Przelataliśmy cały grudzień i do +8 w dzień dawało radę. Niestety nie miałem okazji polatać w tym na upałach. Testowane tylko listopad-grudzień.
Awatar użytkownika
Ziutek
Rok produkcji: 2008
Samochód: E61 525d

Post autor: Ziutek »

Jak sytuacja teraz wygląda? Co polecacie z bielizny chłodzącej? Kupiłem nowe kombi i nie chce go od razu zapocić :/
Yamaha R1 RN22 !
mati1490
Motocykl: sc33,f4i,
Rok produkcji: 1999

Post autor: mati1490 »

Do białego kombi nic nie trzeba :-) a z termo fajnie sie spisuje firma 4f i dobrze wyglada ...
Awatar użytkownika
Ziutek

Ja mam w sumie biało, czarno, czerwony to jednak trzeba :(

Zerknę, ciekawe czy te całe brubecki to przereklamowane czy faktycznie to najlepsza firma.

Termo mam Grene, ale chce coś chłodzącego, bo lato idzie :D
Yamaha R1 RN22 !
mati1490
Motocykl: sc33,f4i,
Rok produkcji: 1999

Post autor: mati1490 »

To lipa bo te same kolory co ja , jak my na majowce będziemy wyglądać:-) to chociaz buty kup białe:-)
Awatar użytkownika
Ziutek

Buty mam biało czerwone :D

Wracając do tematu, chyba faktycznie skuszę się na tego Brubecka Cooler.
Yamaha R1 RN22 !
kucin

Post autor: kucin »

Jak kupisz to zdaj relację bo sam zastanawiam się nad zakupem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)”