przegrzewajacy się regulator napięcia honda cbr 900
-
ADAM3009
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr
- Rok produkcji: 1995
przegrzewajacy się regulator napięcia honda cbr 900
witam-mam problem z regulatorem napiecia w hondzie cbr 900.Przy odpalonym silniku szybko robi sie gorący...czy to normalne??Co mam zrobic aby było ok.....jesli oczywiscie nie powinien byc tak gorący-Regulator kupiłem i załozylem 3dni temu,alternator tez wymieniony..z góry dziekuje za pomoc.
ADAM3009
- cbrstreet
- Staly Bywalec

- Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
- Rok produkcji: 99
Re: przegrzewajacy się regulator napięcia honda cbr 900
ADAM3009 pisze:witam-mam problem z regulatorem napiecia w hondzie cbr 900.Przy odpalonym silniku szybko robi sie gorący...czy to normalne??Co mam zrobic aby było ok.....jesli oczywiscie nie powinien byc tak gorący-Regulator kupiłem i załozylem 3dni temu,alternator tez wymieniony..z góry dziekuje za pomoc.
Witam wszystko i na temat
http://forum.fireblade.pl/topics35/chlo ... vt2103.htm pozdro
-1--2--klama i guma haha
-
Piotrek_SC33
- Motocykl: 900 RR
- Rok produkcji: 1999
wiatrak rozwiązuje problem, jest tylko jedno ale, może być problem jak podejdzie Ci woda pod owiewkę, miałem ten problem (jak zresztą każdy) i ograniczyłem się do samej pasty + nowy oryginalny regulator i pomogło (sprawdzałem temp starego regulatora, którym zresztą się poparzyłem dosyć boleśnie, po założeniu nowego i użyciu pasty, którą kupiłem na szybko w komputerowym była znaczna różnica bo cieplejszy był stelaż wokół regulatora), tak więc musisz być pewien na 110%, że nigdzie nie dotrze tam woda tak więc jazda w deszczu odpada chyba, że jakoś te miejsce odizolujesz stary regler natomiast woziłem w zadupku jako ewentualny zapas 
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
według mnie piotrek ma racje, ja sam u siebie tylko paste zastosowałem i jest elegancko. Taki komputerowy wentylator nie jest stworzony do pracy na zewnatrz, i na bank po sezonie czy dwoch kleknie. do tego troche lipa uwazac na deszcz czy tez mycie..... szczerze bał bym sie ze w trasie mi sie zatrze co w pesymistycznym wariancie moze spowodowac zwarcie i spalenie czesci instalaci. sama pasta działa zaj.... warto tylko zainwestowac w jakąś dobrej jakosci, polecam diamentowe, sa super trwałe i najlepiej odbieraja ciepło.