brak mocy na 2 !! poważny problem

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
flopak1990
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

brak mocy na 2 !! poważny problem

Post autor: flopak1990 »

witam , jestem posiadaczem bladego (sc33) . w zeszłym roku maszyna latała bez zarzutu ,lecz niestety w tym sezonie odmówiła posługi :/ a więc odpalam jest OK !! lecz odjeżdżam zapinam 2 i pojawia się całkowity brak mocy , silnik pracuje jak V-ka ,nie może sie wkręcic na oboty (gdzie w zeszłym sezonie z 2 szedł bez problemu na gume) problem na swoja kontynuację przy wiekszych prędkościach , a mianowicie jadę ok 200km\h i czuję szarpanie jakby brakowało benzyny , a był prawie pełny zbiornik :) wymieniłem świece bo tak kazał mi mechanik ale nic nie zmieniło , wię c oddałem do czyszczenia oraz regulacji gaźników , lecz to też nic nie dało , dalej mechanik stwierdził że to mogą byc zawory ale jak się okazało zawory były dosłownie (książkowo) ustawione . Co dolega mojej Hondzie ?? POMOCY
Marek760i
Motocykl: S1000RR
Rok produkcji: 2012

Post autor: Marek760i »

kiedys w kawie spadła mi rurka pod czacha z airboxu,i tez moto nie chciało jechac
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

tu nie ma takich rurek,sprawdz wezyk od kranika ten co otwiera membranke kranika
Awatar użytkownika
ledzep
Motocykl: CBR 900 RR sc 33 była, jest GSX 1200
Rok produkcji: 0

Post autor: ledzep »

Sprawdź iskry na wszystkich świecach. Nowe świece nic nie dadzą, jeżeli padł przewód lub cewka. Stawiam na zapłon.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”