pozdrawiam
xenony jaka barwa jest najlepsza i widoczna dla kierujacego?
-
morwa76
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 954
- Rok produkcji: 0
- Tomcbr600
- Motocykl: Honda CBR 954RR
- Rok produkcji: 2003
Panowie, pytanie nt. xenonu - zakupiłem 6000k Hida , przetwornice cyfrową slim,i po dwóch dniach jeden żarnik padł, po nastepnych dwóch dniach drugi padł. Wszystko dobrze podpięte, kable zaizolowane, nie mam pojęcia co jest - do tego - jak załanczałem długie to czasem xenon gasł. ? Co może być tego przyczyną? Zamierzam kupić nowy żarnik philipsa za ponad 100 zł- ale nie chciał bym i jego stracić i wywalić kase w błoto. Hmmm....?
Tomaszek954
-
darko 119
- Motocykl: honda 954
wydaje mi się że dzieję się to tak przez duży pobór prądu a na odpalonym moto też tak sie dzieję? u mnie jest podobna sytuacja tylko ze xenon przygasa po nacisnięciu migawki ale po szybkim powtórzeniu nacisniecia tego niemaTomcbr600 pisze:Panowie, pytanie nt. xenonu - zakupiłem 6000k Hida , przetwornice cyfrową slim,i po dwóch dniach jeden żarnik padł, po nastepnych dwóch dniach drugi padł. Wszystko dobrze podpięte, kable zaizolowane, nie mam pojęcia co jest - do tego - jak załanczałem długie to czasem xenon gasł. ? Co może być tego przyczyną? Zamierzam kupić nowy żarnik philipsa za ponad 100 zł- ale nie chciał bym i jego stracić i wywalić kase w błoto. Hmmm....?
żarnik mam właśnie philipsa i 2 lata śmiga bez zarzutu!
- Tomcbr600
- Motocykl: Honda CBR 954RR
jak xenon poświeci z 3 min. to po włączeniu długich na chwilkę przygasa, ale nie gaśnie, niepokoi mnie to że zjarałem już 2 żarniki. Chyba Zaryzykuję i kupię żarnik philipsa
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 11:40 pm ]
na odpalonym też tak się dzieje, ale tylko z początku, po chwili dłuższego świecenia na odpalonym jest normalnie. Mam nadzieję ,że nastepny żarnik mi nie padnie. szukałem osób które miały by podobny problem, ale nikt chyba takiego problemu nie miał.
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 11:40 pm ]
na odpalonym też tak się dzieje, ale tylko z początku, po chwili dłuższego świecenia na odpalonym jest normalnie. Mam nadzieję ,że nastepny żarnik mi nie padnie. szukałem osób które miały by podobny problem, ale nikt chyba takiego problemu nie miał.
Tomaszek954
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
xenon przy starcie może szarpnąc nawet do 70W x 2 żarówki daje prawie 12A dolicz do tego sprawność przetwornicy hym bo ja wiem 60% to daje Ci 20A i tyle mniej więcej ciągniesz z instalacji prądu za każdym razem gdy chcesz mignąć długimi ...
a później są dramatyczne posty o spalonych regulatorach i alternatorach. Motocykl to nie mercedes, instalacje elektryczne nie są przystosowane do tak dużych i skokowych poborów prądu.
a później są dramatyczne posty o spalonych regulatorach i alternatorach. Motocykl to nie mercedes, instalacje elektryczne nie są przystosowane do tak dużych i skokowych poborów prądu.