Witam. Chciałem się zapytać czy wygodnie będzie się jeździło Hondą CBR 1000 RR Fireblade 2007 mam 175 cm wzrostu. Czy dostanę spokojnie do ziemi czy nie. Wczoraj przymierzałem się do Yamahy R6 2007 to musiałem na palcach stać albo na jednej nodze. Patrzyłem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam Konrad
Wzrost
-
pirat
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda
- Rok produkcji: 0
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
Re: Wzrost
pirat pisze:Witam. Chciałem się zapytać czy wygodnie będzie się jeździło Hondą CBR 1000 RR Fireblade 2007 mam 175 cm wzrostu. Czy dostanę spokojnie do ziemi czy nie. Wczoraj przymierzałem się do Yamahy R6 2007 to musiałem na palcach stać albo na jednej nodze. Patrzyłem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam Konrad
Zawsze można "obniżyć zawieszenie".
Ale wydaje mi się, że dasz rade.
Zresztą przy oględzinach moto, i jeździe próbnej sam stwierdzisz czy dasz rade nim latać czy nie.
- CODA
- Motocykl: SC57
- Rok produkcji: 2004
- piotr dzimira
- Motocykl: RN19
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
no to na postoju paluski paluski będą hehe
niezapomne siebie jaki to musiał być ubaw dla policjantów hahahah jak z kumplami zapier... po winklach gdzie było ogr 40km/h i nagle z przodu zobaczyłem psy więc szybko hamulce nawrotka i nie zmieściłem się na jezdni i zjechałem lekko z asfaltu i nie mogłem wycofać bo za krótkie nóżki hahahaha i musiałem zejść z bzyka i go wypchać z powrotem na jezdnie hahaha no komedia
długie nogi ułatwiły by sprawną ucieczkę przed patrolem
a tak guzdrałem się jak ślimak hahaha to jeszcze była akcja na F3jce 
niezapomne siebie jaki to musiał być ubaw dla policjantów hahahah jak z kumplami zapier... po winklach gdzie było ogr 40km/h i nagle z przodu zobaczyłem psy więc szybko hamulce nawrotka i nie zmieściłem się na jezdni i zjechałem lekko z asfaltu i nie mogłem wycofać bo za krótkie nóżki hahahaha i musiałem zejść z bzyka i go wypchać z powrotem na jezdnie hahaha no komedia
długie nogi ułatwiły by sprawną ucieczkę przed patrolem
- Biały
- Motocykl: CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 2012
Ja mam 172 i nigdy mi prez myśl nie przeszło co by jakieś moto było dla mnie za wysokie teraz mam 1000rr 07 i całej stopy nie postawie na ziemi ale to nie stanowi najmniejszego problemu . A co do regulacji zawiechy zwłaszcza z tyłu podnoszenie i opuszczanie sprężyny spokojnie można dać sobie na sam dół i nie pogorszy to charakterystyki prowadzenia moto a napewno nie do odczucia dla nie doświadczonego motocyklisty , biędzie troszkę miętszy można to skorygować troszkę przestawiając regulatory sił tłumienia na twardszy . Zresztą ci co mają pojęcia troche i czują moto ustawią sprzęt pod samego siebie . Ja też jak kupiłem tego 1000rr zawias ustawiłem tak jak przewiduje seria i po pierwszej rundzie stwierdziłem ze przód jest za miękki i już go troche zmieniłem . A ustawienie wszystkiego na twardy i do góry to niezbyt dobry pomysł uważam ze to ustawienie będzie dobre ale na tor a nie na nierówne i dziórawe drogi .
Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem