954 obraziło się na chwile
- Lary18th
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954rr -> ZX10R
- Rok produkcji: 2008
954 obraziło się na chwile
Już chciałem zakładać nowy temat w dziale usterki/awarie - jest zimno a ma być jeszcze bardziej w związku z czym chciałem wyjąc aku żeby w ciepełku przezimował
ale będąc już w garażu postanowiłem jeszcze przepalić fajera i posłuchać sobie
wszystko było git - moto złapało odp. temp , popracowało chwile ... kiedy chciałęm odpalić 2 raz nagle nie chciało zapalić hiss ok , pompa też , bezpieczniki i kable etz sprawdziłem iw szytsko git a moto nadal ine chiało zapalić wk*rwiony podreptałem po telefon żeby nagrać i wrzucić na forum z zapytaniem czy macie jakieś sugestie a tu nagle
http://www.youtube.com/watch?v=U5Pu-CbiKPs haha
- Lary18th
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
-
FireBlade954
- Motocykl: CBR 954RR
- Rok produkcji: 2003
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
chwilę to znaczy ile 3 min???Lary18th pisze: odp. temp , popracowało chwile ...
to dużo za mało. jak już odpalasz motocykl w takich temperaturach czyli jak sądzę około 10c to silnik powinien popracować około 30 min. żeby świece osiągnęły temperaturę samooczyszczania. pewnie twój pierwszy post na wiosnę będzie zatytułowany "po zimie nie che palić". istnieje duże prawdopodobieństwo, że przez takie odpalanie padną świece. więc jeśli na wiosnę motocykl nie będzie chciał gadać to od razu kupuj nowe świece.
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
dokładnie dlatego ja i wielu znajomych nie odpalamy moto w zimie . weź to pod uwagę .motobandyta pisze:chwilę to znaczy ile 3 min???Lary18th pisze: odp. temp , popracowało chwile ...
to dużo za mało. jak już odpalasz motocykl w takich temperaturach czyli jak sądzę około 10c to silnik powinien popracować około 30 min. żeby świece osiągnęły temperaturę samooczyszczania. pewnie twój pierwszy post na wiosnę będzie zatytułowany "po zimie nie che palić". istnieje duże prawdopodobieństwo, że przez takie odpalanie padną świece. więc jeśli na wiosnę motocykl nie będzie chciał gadać to od razu kupuj nowe świece.
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
narazie to olej nic nie rob, jak sie zacznie powtarzac to... mi np nie zalaczala sie pompa paliwowa w baku dalem dodatkowa mase i wszystko bylo ok. To przez wilgoc takze nie martw się.jestem kompletnym osłem w te klocki czyli co? przeczyścić powiniennem wszystko i po dopinać dobrze co się da ? aha i czy istnieje opcja ,że np podczas jazdy moto by samo zgasło wykluczając oczywiście czujnik przechyłu ?
sisi to jest gość
- miazga
- Motocykl: gixx k7
- Lary18th
tzn. 20-25min .... akurt to wiem także moto sobie pochodziło wentylator sie załaczył kilka razy .... poddałem moto też obciazeniu takze powinno być ok ... jezli by było coś ze świecami na wiosne to ch*j najwyzej wymienie ...motobandyta pisze:chwilę to znaczy ile 3 min???Lary18th pisze: odp. temp , popracowało chwile ...