Rosnące cyny paliw PROTEST
-
Nowy
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 1100XX
- Rok produkcji: 2004
Wasze protesty goowno dadzą, bo akcyza była jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Jak chcecie realnie mieć tańsze paliwo to zacznijcie jeździć za wschodnią granicę tam przynajmniej złotówka taniej na litrze. Jak ktoś by mocno chciał to mogę załatwić ruska wachę po zeta taniej prawie w każdej ilości.
- Mikele
- Motocykl: CBR 900rr
- Rok produkcji: 1998
Stopniowe zmniejszanie akcyzy spowodowałoby też stopniowy wzrost sprzedaży paliwa i polepszenie gospodarki, może nawet spadek innych cen. Wiadomo, że od razu się to nie stanie, ale zamiast podnosić akcyzę i pogarszać sytuację trzeba iść w drugą stronę.
A kupując ruską wachę pogarszasz sytuację i sam sobie szkodzisz.
PS: Jakby tak każdy myślał jak ty, że protesty gówno dadzą to już od dwustu lat byśmy po rusku gadali... Nie rozumiem takich ludzi
A kupując ruską wachę pogarszasz sytuację i sam sobie szkodzisz.
PS: Jakby tak każdy myślał jak ty, że protesty gówno dadzą to już od dwustu lat byśmy po rusku gadali... Nie rozumiem takich ludzi
-
Mapet
- Motocykl: SC57B Custom Paint
- Rok produkcji: 2006
Dodam swoje 3 grosze które i tak przeznaczę na wache 
Nie pracowałem i nie będę pracował w Polsce bo nie będę płacił podatków by napychać kieszenie bogaczom którzy robią z tym krajem co chcą. Pracuję za granicą pięć miesięcy w roku od października do końca lutego (specjalnie by nie ominął mnie sezon). I powiem tak jestem w stanie zarobić ok 8tyś miesięcznie może czasem więcej i wiem że jestem w stanie zapłacić za benzynę więcej niż jest nawet obecnie, a już tłumaczę dlaczego. Za godzinę pracy za granicą jestem w stanie kupić 10L benzyny a w Polsce kto zarabia 45zł za godzinę? tudzież licząc 8h/dzień, dziennie 360zl ? co wychodzi miesięcznie 8640 zł przy 6 dniach w tygodniu. Gdybym pracował w Polsce nie wiem czy zarobiłbym 1/4 tej sumy tak więc Ci na wyższych stołkach maja w ...... ceny paliw bo ich to nie obchodzi bo najczęściej wożą się za pieniądze podatników....ehhhhh
Ktoś napisał co to jest emerytura ? dołączę się do pytania bo nie słyszałem o tym i to chyba dlatego iż nie rozważałem tej opcji w życiu.
Sytuacja jest naprawdę drastyczna dla osób które prócz wachy mają do opłacenia rachunki itp, a nie dość że wzrost ceny paliw to dla nas obciążenie bo jakoś do pracy dojechać trzeba to nawet człowiek chciałby pojechać autobusem ale co z tego jak oni też muszą sobie odbić jakoś cenę.
Jedni piszą że protesty nie mają sensu i żadne wiece i pochody też nie
ja dla własnej satysfakcji, nawet jeśli wiedziałbym że to nie przyniesie skutku wziąłbym udział w takiej akcji a dlaczego? bo spałbym z czystym sumieniem że wyraziłem swoje zdanie.
Nie jestem zadowolony z cen ale co zrobić nie wrócą już ceny paliw gdy były one ledwo ponad 3zł...
Nie pracowałem i nie będę pracował w Polsce bo nie będę płacił podatków by napychać kieszenie bogaczom którzy robią z tym krajem co chcą. Pracuję za granicą pięć miesięcy w roku od października do końca lutego (specjalnie by nie ominął mnie sezon). I powiem tak jestem w stanie zarobić ok 8tyś miesięcznie może czasem więcej i wiem że jestem w stanie zapłacić za benzynę więcej niż jest nawet obecnie, a już tłumaczę dlaczego. Za godzinę pracy za granicą jestem w stanie kupić 10L benzyny a w Polsce kto zarabia 45zł za godzinę? tudzież licząc 8h/dzień, dziennie 360zl ? co wychodzi miesięcznie 8640 zł przy 6 dniach w tygodniu. Gdybym pracował w Polsce nie wiem czy zarobiłbym 1/4 tej sumy tak więc Ci na wyższych stołkach maja w ...... ceny paliw bo ich to nie obchodzi bo najczęściej wożą się za pieniądze podatników....ehhhhh
Ktoś napisał co to jest emerytura ? dołączę się do pytania bo nie słyszałem o tym i to chyba dlatego iż nie rozważałem tej opcji w życiu.
Sytuacja jest naprawdę drastyczna dla osób które prócz wachy mają do opłacenia rachunki itp, a nie dość że wzrost ceny paliw to dla nas obciążenie bo jakoś do pracy dojechać trzeba to nawet człowiek chciałby pojechać autobusem ale co z tego jak oni też muszą sobie odbić jakoś cenę.
Jedni piszą że protesty nie mają sensu i żadne wiece i pochody też nie
Nie jestem zadowolony z cen ale co zrobić nie wrócą już ceny paliw gdy były one ledwo ponad 3zł...
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooo
do 249zł jest bodajze wykroczenie
znam sytuacje kiedy kolega zatankował za 150zł i jeden z pasazerow pod wplywem alko mial zaplacic i .. nie zaplacil;d odjechali oczywiscie z kamer wzieto nuemry doszli go kosztuje to tylko 300zł mandat + zapalcic za paliwo - ale to w razie gdyby sie nie powiodło 
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
- OZI
- Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
- Rok produkcji: 2000
Bzdura! Zwykła KRADZIEŻ!!! Konsekwencje mogą być dużo gorsze niż mandat 300zł. Już były sytuacje w których motocykliści uciekali kończąc w piachu z kulą w głowie... wystarczy że znajdziesz się w złym miejscu i czasie. http://www.scigacz.pl/Zastrzelony,motoc ... 11052.htmlsasza_19 pisze:ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooodo 249zł jest bodajze wykroczenie
znam sytuacje kiedy kolega zatankował za 150zł i jeden z pasazerow pod wplywem alko mial zaplacic i .. nie zaplacil;d odjechali oczywiscie z kamer wzieto nuemry doszli go kosztuje to tylko 300zł mandat + zapalcic za paliwo - ale to w razie gdyby sie nie powiodło
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
O kur**.OZI pisze:Bzdura! Zwykła KRADZIEŻ!!! Konsekwencje mogą być dużo gorsze niż mandat 300zł. Już były sytuacje w których motocykliści uciekali kończąc w piachu z kulą w głowie... wystarczy że znajdziesz się w złym miejscu i czasie. http://www.scigacz.pl/Zastrzelony,motoc ... 11052.htmlsasza_19 pisze:ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooodo 249zł jest bodajze wykroczenie
Ale.. jest dużo ale.
Ale jeśli państwo nadal będzie nas okradało, to coraz więcej ludzi, będzie próbowało okradać państwo czyt. kraść np benzynę z cpn-ów...
Ale... jeśli by się zatrzymał ten motocyklista do kontroli, albo po 1 strzale ostrzegawczym - to by tak nie wyglądało wszystko.
I nie bronie tu policji w żadnym wypadku.
Bo mogli równie dobrze strzelać po oponach...
-
Bombel
- Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
- Rok produkcji: 2009
sasza_19 pisze:ktos tu dobrze radził kominiara zdjac tablice jechac na traske zalać motor do pełna i wjoooooooooodo 249zł jest bodajze wykroczenie
juz bym wolal taki numer fura zrobic bo bez sensu ryzykowac za 200zl
Wewir bardzo dobrze pisze podczas euro zrobic ze 2 razy takie blokday i pieknie sie po swiecie rozejdzie .