Opona i inne pytania

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
pipek
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda sc33
Rok produkcji: 1999

Opona i inne pytania

Post autor: pipek »

witam.. chcialem sie dowiedziec czy ktos mieszkajacy w uk ma dojscie do tanich opon.. mam problem z znalezieniem opony na przod do mojego fire 130/70/16 ..
jakie moga byc czynniki rozniace opone gdybym zalozyl 120/80/16???

i z innej beczki zalozylem ostatnio nowy akumulator i przez ostatnie 2 3 dni gdyy byly lekkie przymrozki w uk nie moge odpalic z startera. zaczyna mi poprostu przerywac i zauwazylem zw wskazowka od predkosciomierza sie unosi.gdzie moze byc przyczyna...
czekam
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0
Kontakt:

Post autor: fabiq »

słabo przykręciłeś przewody do akumulatora, sprawdź to

jeśli masz nowy akumulator to może trzeba go zalać kwasem zanim go użyjesz?
nowy akumulator jest naładowany na 80%, motocykl powinien od razu odpalić i należałoby nim pojeździć aby się doładował na 100% , jeśli nie masz zamiaru jeździć to podładuj go ładowarką do akumulatorów

rozmiaru opony nie możesz zmienić

nie możesz znaleźć? wydaje mi sie że rynek motocykli w UK jest znacznie bardziej rozwinięty niż u nas i o wszystko łatwiej niż w PL
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
wewir
Motocykl: --------------

Post autor: wewir »

Gruby84
Motocykl: cbr900rr

Post autor: Gruby84 »

Podlacze sie do tematu i zapytam moze ktos mi cos powiedziec o tych Pirelkach diablo bo tez sie szykuje do wymiany a cena kuszaca bynajmniej tak mi sie wydaje ;) dzieki pozdrawiam
kiera 2 koła i mina wesoła:)
Awatar użytkownika
swiezak86
Motocykl: SC 33
Rok produkcji: 1998

Post autor: swiezak86 »

[quote="pipek"]witam.. chcialem sie dowiedziec czy ktos mieszkajacy w uk ma dojscie do tanich opon.. mam problem z znalezieniem opony na przod do mojego fire 130/70/16 ..

jct ja kupowalem na catford, w se london, najblizej mnie i cena podobna do ebay'a
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2012, 22:40 przez swiezak86, łącznie zmieniany 1 raz.
Gruby84
Motocykl: cbr900rr

Post autor: Gruby84 »

Spoko tylko chodzi mi o to czy to sa dobre oponki godne polecenia czy moze lepiej dolozyc i wziasc cos innego .. dzieki pozdro
kiera 2 koła i mina wesoła:)
pipek
Motocykl: Honda sc33

Post autor: pipek »

ja opony zakupilem za 160funtow z zalozeniem i wywazeniem.. zalozylem michelin pilot sport obydwie.
zobaczymy jak sie spisza w tym sezonie.
mam jescze inne pytanie.. przymierzam sie rowniez do wymiany tarcz hamulcowych, klockow i od razu tez wymienie przewody na stalowe..
czy faqik molgby mi cos podpowiedziec na temat tych rzeczy.. powiem tyle ze na tor jezdze raz w miesiacu, a ogolem moja jazda jest przecietna.. wiekszosc zywam motoru jako transport do pracy takze nie potrzebuje raczej z top-owej polki
Awatar użytkownika
spec8ality
Motocykl: k8 1000

Post autor: spec8ality »

Witam wszystkich ;) jestem nowy na forum aktualnie szukam dobrego sprzętu jakim jest honda cbr 900 sc33 ;) Pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
Siwy_ryry
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: zawsze HONDA !

Post autor: Siwy_ryry »

spec8ality pisze:Witam wszystkich ;) jestem nowy na forum aktualnie szukam dobrego sprzętu jakim jest honda cbr 900 sc33 ;) Pozdrawiam;)
Kolego... nie ten dział na przywitanie się.
Awatar użytkownika
Mikele
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post autor: Mikele »

spec8ality pisze:Witam wszystkich ;) jestem nowy na forum aktualnie szukam dobrego sprzętu jakim jest honda cbr 900 sc33 ;) Pozdrawiam;)
Kolega intensywnie szuka moto, dlatego wszystkie jego 3 posty dotyczą kupna CBR :clap:
Radzę troszkę ochłonąć, poczytać forum i nie zaśmiecać działów. Udanego zakupu :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR900RR SC33)”