swiece irydowe ngk

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
kocan
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Hania CBR 900RR SC33
Rok produkcji: 1998
Kontakt:

swiece irydowe ngk

Post autor: kocan »

witam, nosze sie z zamiarem zakupu swiec irydowych, wyslalem zapytanie o swiece, jakiej sa produkcji, i na opakowaniu napisali MADE IN FRANCE. co wy na to? nie budzi to jakichs podejrzeń?
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Motocykl: Komar
Rok produkcji: 0
Kontakt:

Re: swiece irydowe ngk

Post autor: Martin.B.M. »

O świecach już było,a jak już kupujesz to tylko made in Japan ,czy to NGK czy DENSO .Francuskie zdarzają się buble..Japan ok 40zł szt,Francuskie są tańsze.
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Kup denso pewniejsze świece i bardzo dobre
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Kontakt:

wiertło pisze:Kup denso pewniejsze świece i bardzo dobre
Bardzo dobre to się zgodzę ale czemu pewniejsze ?? Pochwal się nam...
Awatar użytkownika
january
Motocykl: sc33

Post autor: january »

ngk masz też podróby a nie poznasz ich tak na oko, sam takie trafiłem to jedna mi się ukręciła w głowicy a inna jeszcze z tej samej serji wypaliła normalnie elektroda a co z tym się wiąże spalił się tłok :wnerwiony: od tamtej pory tylko denso, do autka i moto oczywiście denso być może też sa podróby ale cięzej je trafić
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec

Martin.B.M., bo Japan i fabryka je wrzuca i tym bardziej ze nie ma made in china jak w NGK
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Kontakt:

johny pisze:ngk masz też podróby a nie poznasz ich tak na oko, sam takie trafiłem to jedna mi się ukręciła w głowicy a inna jeszcze z tej samej serji wypaliła normalnie elektroda a co z tym się wiąże spalił się tłok :wnerwiony: od tamtej pory tylko denso, do autka i moto oczywiście denso być może też sa podróby ale cięzej je trafić
O ciup to masz serio nieszczęście ,ja na kilka tyś sprzedanych ngk miałem reklamacje tylko na francuskie,podrób Japan nie ma mowy ,biorę z pewnego źródła ,miałem też 2 reklamacje na ukręcone ngk japan ale kolo pojechał do serwisu a że dokręcał tępak bez dyno to przekręcił ale tak serio 0 problemów z NGK Japan przez to ciekawiło mnie to. hihi:

A wole zapytać bo ,wiesz dużo jest snobów debili co chwalą zawsze coś innego jak np ktoś powie że np BMC lepszy od K&N a nawet nie przeczyta ulotki że to 100% ten sam materiał hihi: Podobnie jest z oponami olejami itp.
Ale dla mnie Denso a Ngk to obojętne byle Japan ,sa bardzo dobre i ja nie odczuwam różnicy czy to w 929/954/zx10r/crf/f4is itd itd

PS; Wiertło nigdy w życiu made in China nie spotkałem ,na stanie mam z kilkaset szt ngk i do moto i aut moto same Japan ,auta zdarzają się France.
Awatar użytkownika
january
Motocykl: sc33

Post autor: january »

ja nie chwalę czegoś innego niż ngk ale po prostu straciłem do tej marki zaufanie:( racja grunt to pewne źrudło a tamte chyba zamówiłem na allegro, i mam nauczke bo nawet był problem z reklamacją,
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec

jestem uprzedzony do NGK za dużo się słyszy i widzi wole kupić Denso
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Kontakt:

Ja nie mówię że chwalisz ,a tylko pytam,a że Chiny podrabiają prawie wszytko to wiem bo nawet w skuterkach mam Yuasa ,fakt nawet roku nie trzyma ale nadruk jest,to samo gaźniki mikuni itp :D więc dendo ngk mogą też podrobić ,przez to nie biorę oleju świec itp z jakiś super mini tanich lipnych hurtowni ,choć oferują castrola nawet po 80zł za 4l racing.

Ale dużo jest snobów co muszą mieć coś innego a jak nie wiedzą jak to zachwalić to piszą ze to jest lepsze bo tak :D A pytam czemu to już ......
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Kontakt:

Post autor: fabiq »

niby ja też biorę świece bezpośrednio u źródła ale zobacz co się ostatnio przytrafiło

Obrazek

markę NGK darze niesamowitym zaufaniem jednak taki numer postawił dużą rysę na wizerunku tej firmy w moich oczach

wada konstrukcyjna? straszny wstyd... DENSO nigdy nie polecałem, ale teraz sam nie wiem co myśleć

co prawda to pierwszy taki przypadek ale jednak miał miejsce , tłumaczyc moge to tylko tak że klient montując świece przekręcił ją chociaż twierdził inaczej... w każdym razie towar został mu wymieniony z miejsca na nowy, który zamontował w pojeździe bez problemu
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
kalas
Motocykl: brak

Post autor: kalas »

ha ładny rachunek 1612 koleś to do swojego moto kupił czy to jakiś mechanior?
Mi kolega pracujący w serwisie od roku powtarza denso, denso , denso, CENZURA chiński schit
Teraz widzę że miał rację
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR900RR SC33)”