Craspady
-
Mapet
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC57B Custom Paint
- Rok produkcji: 2006
Craspady
Z której strony silnik rr (2007) jest bardziej wysunięty z ramy i z której założyć dłuższy a z której krótszy crashpad ? Crashe różnią się o ok 4-5mm a tak na gołe oko nie potrafię ocenić z której strony silnik jest bardziej wysunięty i jak to powinno być 
- a-tomek
- Motocykl: FIREBLADE SC59
- Rok produkcji: 2008
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
jesli chodzi o sc57 A i B to najlepiej jest zamontować dwa crashe na strone
tak jak sa mocowania silnika jedno niżej i ten crash chroni dekle i jeden wyżej który chroni resztę + crashe na tylna oś i przy ślizgach moto jest najlepiej chronione, niestety trzeba wiercić w owiewkach dziury co nie wszystkim odpowiada to sa moje spostrzeżenia jesli chodzi o sc57 , wszystkie modele w dół lewa strona dłuższa
tak jak sa mocowania silnika jedno niżej i ten crash chroni dekle i jeden wyżej który chroni resztę + crashe na tylna oś i przy ślizgach moto jest najlepiej chronione, niestety trzeba wiercić w owiewkach dziury co nie wszystkim odpowiada to sa moje spostrzeżenia jesli chodzi o sc57 , wszystkie modele w dół lewa strona dłuższa
-
turnmil
- Motocykl:
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
wykręć śrubę wkręć dłuższą która będzie wystać załóż owiewkę i jak lekko ja przyciśniesz do wystającej śruby to bedziesz miał jak na dłoni gdzie wiercić koronką ,a ile na wystawać mozesz zmieżyć przed z ciągnięciem owiewki mniej wiecej uciąć a potem wkręcając sobie ją ustawisz tak by po założeniu owiewki była mała przerwaturnmil pisze:podepne sie pod temat ....
Panowie jak jest najelpiej wlasnie wstawic crashpady najlatwiejsza droga do umieszczenia ich w owiewce tzn chodzi mi o to jak mierzycie gdze dziury trzeba na nie wyciaciac czy zdejmujecie czy jakis inny sposob moze jest Pytam bo nigdy tego nie robilem .... dzieki za odp
-
Pudzian
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 0
Do wyznaczania środka otworu ja wykorzystałem oryginalną śrubę mocowania silnika-na środku łba jest wklęsła, wsadziłem tam łeb małego wkręta, posklejałem to razem taśmą, przyłożyłem owiewkę, wkrętem parę obrotow i miałem pięknie wyznaczony środek otworu.
Tylko uważaj jak będziesz wiercił otwornicą, żebyś zbyt gwałtownie "nie wpadł" nią-ja tak sobie porysowałem owiewkę, pozdro
Tylko uważaj jak będziesz wiercił otwornicą, żebyś zbyt gwałtownie "nie wpadł" nią-ja tak sobie porysowałem owiewkę, pozdro