zawory
- bobi 929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929 XR650R
- Rok produkcji: 2001
zawory
siamano , sezon dobiega końca ja, już motorek odstawiłem i teraz trzeba sie zająć przeglądem i wymianami płynów itd ale zabardzo niewiem jak jest z zaworami i rozrządem co jaki czas powinno sie sprawdzać luzy na zaworach (czy w tym modelu są hydrauliczne ?) z góry dzięki za pomoc
- kiki1989
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2000
myśle że nie bede musiał wymienieć ani jednego a tym bardziej 16
moja ma najechane 30 tys. ale sprawdzić można
[ Dodano: Nie Lis 02, 2008 10:09 am ]
[ Dodano: Nie Lis 02, 2008 10:09 am ]
mój ojciec w Kawie gpz 750 miał regulowane na śróbki, tam jest silnik rzedowy 4-ro cylindrowy 16 zaworowy, szkoda że w bladym tak nie maYannkes pisze:nie spotkalem jescze zadnej rzedowej czworki z zaworami regulowanymi hydraulicznie..
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Hydraulika istnieje np. w CB 750 słynne seven fifty. Hydraulika jest dobra w motocyklach niewysilonych i ma wadę w postaci zacinających się popychaczy i niemiłosiernego klekotania na zimnym silniku. Jeśli przebieg jest oryginalny, to po 25 000 jak pisze MadPawel często wystarczy tylko pomiar, czasem korekta kilku luzów. W silnikach o mocy 150 kM i więcej nie wyobrażam sobie możliwości innej regulacji zaworów niż płytki pod szklankami. Jest to najbardziej precyzyjny układ pozbawiony wad występujących w dźwigienkach. Wydłuża się także okres między regulacjami z 12 do 25 tyś, a w przypadku yamahy do 42 tyś. Tak więc płytki trzeba polubić
Nic nie rozstraja bardziej niż wybita dźwigienka nie reagująca na luzy serwisowe z przeciągniętą kontrą przez kowala. U mnie zawory kosztują 150 pln z wymianą płytek na hot cams, także taki wydatek co 25000 to śmich a silnik pracuje zdecydowanie ciszej 
wciąż zajmuję się serwisem