Problemy z ładowaniem
- talaś
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 900RR SC 33
- Rok produkcji: 1999
Problemy z ładowaniem
Witam
Wiem, że temat regulatora napięcia i alternatora był wałkowany już wiele razy, ale mam problem. W mojej sc33 ladowanie przy obrotach nie przekraczajachch 2 tys obrotów wynosi niecałe 15V czyli tak jak być powinno, ( bez świateł ), a ze światłami nie spada poniżej 14V. Niestety gdy dodam gazu ładowanie słabnie.
Stąd moje pytanie. Co może być tego powodem?
Pozdro
Wiem, że temat regulatora napięcia i alternatora był wałkowany już wiele razy, ale mam problem. W mojej sc33 ladowanie przy obrotach nie przekraczajachch 2 tys obrotów wynosi niecałe 15V czyli tak jak być powinno, ( bez świateł ), a ze światłami nie spada poniżej 14V. Niestety gdy dodam gazu ładowanie słabnie.
Stąd moje pytanie. Co może być tego powodem?
Pozdro
Ostatnio zmieniony 28 września 2011, 23:23 przez talaś, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Rygiel jest odpowiedzialny ale poczekaj na wypowiedz kolegów co mieli z tym problem i sobie poradzili
[ Dodano: Sro Wrz 28, 2011 11:23 pm ]
co jeszcze mi przychodzi do głowy sprawdz kostke miedzy altkiem a ryglem czy sie nie smaży i odkrec rygiel i wyczysc żeby był dobry kontakt z ramą i rygelm to takie podstawowe czynosci
[ Dodano: Sro Wrz 28, 2011 11:23 pm ]
co jeszcze mi przychodzi do głowy sprawdz kostke miedzy altkiem a ryglem czy sie nie smaży i odkrec rygiel i wyczysc żeby był dobry kontakt z ramą i rygelm to takie podstawowe czynosci
- Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
- Anonymous
Oddam nerkę za cbr :)
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
- Silesiasquad
- Motocykl: Honda CBR 900
- Rok produkcji: 1997
- Kontakt:
Ja miałem coś takiego wczoraj wyssało mi aku do cna i padł regulator , kupiłem nowy i bez zmian po dwóch browcach i oględzinach moto znalazłem usterke którą było urwanie się 2 kabli masy , mam sc33 97 rok kable te są kolo baku po prawej stronie dokręcone do uchwytu chłodnicy , założyłem nową zlączke i wszystko teraz działa ok nawet aku się naładowało.
Pozdrawiam Silesiasquad !!!
-
Kriss
- Motocykl: Honda CBR 900RR SC 33
- Rok produkcji: 1996
Ja bym w pierwszej kolejności sprawdził altka,, może mieć zwarcie na jednym obwodzie ( ma trzy )i będzie ładował ,ale nie do końca dobrze ,w pewnym momencie może sie okazać, że całkiem się spali, a wraz z nim regulator. Z tego co piszesz to własnie na to mi wygląda, jedz do elektromechanika,
aby się upewnić i uniknąć niespodzianek na drodze