Temperatura silnika - jaką macie ???
-
motobandyta
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
toper-utl o jaki czujnik ci chodzi? bo jeśli chodzi o termostat to na każdym termostacie jest napisane przy jakiej temperaturze się otwiera zazwyczaj jest to 78C a pełne otwarcie następuje jekieś 10 stopni wyżej czyli około 90C
podobnie jeśli chodzi o wyłącznik wentylatora powinno być to zawaqrte w jego oznaczeniu, ale w motocyklach jest to około 100C.
podobnie jeśli chodzi o wyłącznik wentylatora powinno być to zawaqrte w jego oznaczeniu, ale w motocyklach jest to około 100C.
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Chodzi mi o czujnik temperatury , ten który wysyła informacje do zegarów, jest on montowany w sąsiedztwie termostatu i to dzieki niemu wiemy jaka mamy temperature cieczy chłodzącej.
Jest to dla mnie istotne , gdyż nie ma na nim dokaldnie okreslonej temperatury , tylko skala bez opisu, a wiedzac to mogl bym ocenic czy termostat jest ok czy raczej do wymiany.
Jest to dla mnie istotne , gdyż nie ma na nim dokaldnie okreslonej temperatury , tylko skala bez opisu, a wiedzac to mogl bym ocenic czy termostat jest ok czy raczej do wymiany.
-
motobandyta
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
to znaczy że w Twoim moto poszedł włącznik wentyla i ktoś albo nie mógł dostać albo chciał zaoszczędzić i wsadził takowy włącznik z jakiegoś furacza... Ja tak zrobiłem w FZR - wsadziłem włącznik z jakiejś subarki i włączał mi się przy 87^C i hulałogoof3r pisze:wentylator zalacza sie przy 81/86/90 stopni
-
motobandyta
z tym to się nie zgodzę, konsekwencje niedogrzanego silnika mogą być całkiem poważneorzech pisze:to znaczy że w Twoim moto poszedł włącznik wentyla i ktoś albo nie mógł dostać albo chciał zaoszczędzić i wsadził takowy włącznik z jakiegoś furacza... Ja tak zrobiłem w FZR - wsadziłem włącznik z jakiejś subarki i włączał mi się przy 87^C i hulałogoof3r pisze:wentylator zalacza sie przy 81/86/90 stopnilepiej wcześniej niż wcale
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
dlatego też dobrałem włącznik o najwyższej jaką znalazłem temp właczenia który pasował na gwint ale to było w starym FZRmotobandyta pisze:konsekwencje niedogrzanego silnika mogą być całkiem poważn
Zawsze można zamiast włącznika wpiąć pstryczek elektryczek i manualnie sterować wiatrakiem
-
smith
- Motocykl: CBR 600 F4
- Rok produkcji: 1999
- Kontakt:
Heh to ja miałem problem, w mojej F4 akumulator w średnim podeszłym wieku, stojąc przeciskając się w korkach stojąc na światłach w upalne dni, jeszcze w dodatku z włączonymi światłami w moto obroty zaczynają falować jak włączy się wentylator przerąbane moto ma tendencje do gaśnięcia trzeba go jeszcze na obrotach trzymać i lampy wyłączone, dlatego zawsze jak gdzieś w korku się przeciska lampy off, no mam jeszcze możliwość bo np. w nowszych maszynkach nono stop na włączonych ale to tez wina regulatora ładuje przy lekko wyższych obrotach a pełne ładowanie 5 tyś. 
Wracając to temperatury polecam układ chłodzenia zalać dobrym płynem nie wodą !! i wypłukać wypompować całą wodę.
A jak u was jest w fest upalne dni w korkach tam gdzie się jedzie max 40 km/h ?
Wracając to temperatury polecam układ chłodzenia zalać dobrym płynem nie wodą !! i wypłukać wypompować całą wodę.
A jak u was jest w fest upalne dni w korkach tam gdzie się jedzie max 40 km/h ?
- gacekgru
- Motocykl: Honda CBR 900 RR Fireblade
- Rok produkcji: 1999
Witam,
u mnie w sc33 z 1999 roku temperatura podczas normalnej jazdy 120 do 160km/h trzyma sie w granicach 56 do 58 stopni C.
Podczas ostrzejszej jazdy podnosi sie do 70 stopni C
Juz zamowilem oryginalny termostat za cale 65 euro.....
Mam nadzieje że to pomoże mojemu silnikowi, niedobrze jak jest nie dogrzany
u mnie w sc33 z 1999 roku temperatura podczas normalnej jazdy 120 do 160km/h trzyma sie w granicach 56 do 58 stopni C.
Podczas ostrzejszej jazdy podnosi sie do 70 stopni C
Juz zamowilem oryginalny termostat za cale 65 euro.....
Mam nadzieje że to pomoże mojemu silnikowi, niedobrze jak jest nie dogrzany
900 rr - The Power of Dreams