nie chodzi na bocznej stopce

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
junior.mf
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 1997

nie chodzi na bocznej stopce

Post autor: junior.mf »

Witam.Jestem Tu nowy i jednoczesnie nowym uzytkownikiem SC33,bo zaledwie od tygodnia:)
Mam problem z moim moto i potrzebuje Waszej pomocy.
Otoz chcialbym zapytac co to moze byc,ze moto nie chodzi na bocznej stopce nawet na postoju na biegu neutralnym? Czujnik stopki dziala napewno bo kontrolka sie zapala po rozlozeniu i po wbiciu biegu i puszczeniu sprzega moto gasnie,natomiast jak zloze stopke to chodzi normalnie.Czujnik biegu neutralnego rowniez dziala,bo zapala kontrolke.Jest to uciazliwe,bo zeby rozgrzac moto musze na nim siedziec ze zlozona stopka i czekac.
Prosze o pomoc i serdecznie witam wszystkich forumowiczow.
Awatar użytkownika
Cris83cbr900
Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
Rok produkcji: 0

Post autor: Cris83cbr900 »

Hej
Miłem ten sam problem w mojej SC33. Sciągłem schemat elektryczny i zacząłem miernikiem mierzyć instalacje, i okazało sie że musiałem odwinąć czarną izolacje z wiązki przewodów i polutować przerwany przewód na mówce łączącej parę przewodów. Tak więc jak masz jakieś pojęcie o elektryce to powinieneś sobie poradzić. Pozdro
junior.mf

Dzieki.Schemat taki posiadam i rade raczej sobie dam,bo wkoncu jestem elektrykiem z wyksztalcenia i troszke sie w tym
temacie bawie:) Pytam bo po co mam sciagac wszystkie plastiki i szukac nie wiem czego:) Moze ktos jeszcze ma jakies pomysly?
pekal1
Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
Rok produkcji: 1998

Post autor: pekal1 »

przewód idący do modułu, informujący o luzie może byc przetarty ;)
motoperla
Motocykl: 1.Zephyr750c ; 2.sc33
Rok produkcji: 0

Post autor: motoperla »

zacznij od najprostszej sprawy ,3 kable ktore ida od stopki sa laczone pod siedzeniem kierowcy , zdarza sie ze lubia te zlacza przysniedziec
junior.mf

Dzisiaj lukne na ta kostke,ostatnio zauwazylem,ze wiazka leci po dzwigni zmiany biegow,wiec prawdopodobnie tez tam moze byc przetarte...Poki co tylko jezdze i nie mam czasu grzebac:) Jak znajde przyczyne dam znac
robson1903
Motocykl: xx w ramie sc33
Rok produkcji: 2006

Post autor: robson1903 »

Ten sam problem mam ale czy to taki wielki problem ?
junior.mf

Pewnie ze nie jest to wielki problem ale Ja lubie jak wszystko jest sprawne:p Wczoraj sprawdzilem przewody,wtyczki,przeczyscilem WD40 i wyglada na to,ze uszkodzony jest czujnik przy stopce.Niestety zeby go zdjac trzeba odkrecic stopke a stojaka pod moto jeszcze nie mam:(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”