opinie shoei??
-
speed1_2004
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929,gsxr 750 k5,iż planeta 56
- Rok produkcji: 0
opinie shoei??
co mozecie powiedziec o tym modelu,czy wartro
http://cgi.ebay.de/Shoei-Helm-x-spirit- ... 415bd0ce38
http://cgi.ebay.de/Shoei-Helm-x-spirit- ... 415bd0ce38
Honda-The Power of Dreams-Dream The Impossible
-
speed1_2004
-
speed1_2004
-
robson1903
- Motocykl: xx w ramie sc33
- Rok produkcji: 2006
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Miałem XR1000, a teraz mam X Spirit. Ten drugi ma stanowczo lepszą wentylację ale głośność wzrosła znacznie i teraz używam zatyczek. X Spirit dzięki kształtowi jest też dużo stabilniejszy przy większych prędkościach i nie szarpie tak głową jak XR1000. Co do wagi to fakt, że jest lekki ale jeden z najlepszych kasków (Arai RX-7 GP) waży 1600g i nikomu to specjalnie nie przeszkadza... 
- JacekJ
- Motocykl: Honda Crosstourer
Latam od roku w Shoei X-Spirit II w malowaniu Kalio. Kask jest bardzo dobrze wykonany, szybka dokładnie przylega do krawędzi kasku. Dobra wentylacja.
Dość głośny ale ja i tak jeżdżę w zatyczkach do uszu więc bez znaczenia.
Bardzo dobre właściwości aerodynamiczne - nawet przy dużych prędkościach powyżej 200 km/h kaskiem nie szarpie, można nawet lekko odkręcać głowę na boki !
Generalnie polecam ale nie za te chore pieniądze jakie chcą w salonie.
Dość głośny ale ja i tak jeżdżę w zatyczkach do uszu więc bez znaczenia.
Bardzo dobre właściwości aerodynamiczne - nawet przy dużych prędkościach powyżej 200 km/h kaskiem nie szarpie, można nawet lekko odkręcać głowę na boki !
Generalnie polecam ale nie za te chore pieniądze jakie chcą w salonie.
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Ja kupilem Xspirita 4 sezony temu ze wzgledu na malowanie i wentylacje - ma chyba najlepsza wentylacje z kaskow w ktorych jezdzilem, wiadomo ze jest to torowy kask wiec dosc glosny ale mi to nie przeszkadza, przyzwyczailem sie i teraz jest wszystko ok. Kask jest tez dosc ciasny przy zdejmowaniu ale to dobrze bo dobrze lezy na baniaku i sam nie spadnie 
Ja tam polecam kask - chetnie bym kupil xspirita II ale chyba zdecyduje sie tym razem na araia RX-7 GP - ta sama klasa kaskow ale arai podobno lepszy, przekonam sie w nastepny sezon...
Dla zobrazowania jaki dobry jest xspirit i rx-7 swiadczy fakt ze te kaski byly produkowane w niezmienionej formie chyba 7 lat!!! W tym roku (lub tamtym) dopiero wyszla nowsza wersja czyli xspirit II a rok temu arai wypuscil wersje zliftowana arai rx7 czyli rx7 GP
To o czyms swiadczy ze tyle lat nie trzeba bylo ingerowac w konstrukcje bo byla najlepsza mozliwa (wiekszosc zawodnikow motogp jezdzi w araiach rx7, mniejszosc w shoei a to czolowka swiatowa!)
Ja tam polecam kask - chetnie bym kupil xspirita II ale chyba zdecyduje sie tym razem na araia RX-7 GP - ta sama klasa kaskow ale arai podobno lepszy, przekonam sie w nastepny sezon...
Dla zobrazowania jaki dobry jest xspirit i rx-7 swiadczy fakt ze te kaski byly produkowane w niezmienionej formie chyba 7 lat!!! W tym roku (lub tamtym) dopiero wyszla nowsza wersja czyli xspirit II a rok temu arai wypuscil wersje zliftowana arai rx7 czyli rx7 GP