Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uważam ze wiarygodny wynik to wynik podawany na tylnym kole motocykla. I będę przy tym obstawiał. Jak Poland Position w Piasecznie (serwis suzuki) pisano mi mapę do 636 to podano mi wynik na tylnym kole i powiedziano bym się nie wygłupiał z wynikiem na silniku bo to lipa jest.
Niektorzy producenci podają ilość koni na kolach. Niektore hamownie są poprostu picem na wode fotomontaż. Dobra hamownai to bardzo droga rzecz. W Bialymstoku mam hamownie i ja omijam szeroki lukiem, bo otrzymam wyniki taki jaki ja bym chcial uslyszec a nei wlascicwy. Dlatego stroilme moto w Piasecznie gdzie jest doswiadczony pracownik.
636 105.9 kuca mało tak... ale seria na kole ma 99-100.
Nie wiem czym się tak przejmujecie. Na konkretnej hamowni będą inne wyniki bo każda hamownia mierzy i pokaże inaczej. Lepszą informacją jest porównanie wyniku z danej hamowni z bazą danych tej hamowni przy takich samych egzemplarzach. Wtedy wiadomo czy to dobry czy zły wynik dla danego modelu bo co mi daje sama liczba? nic.
Hamownia hamownia... dochodzi jeszcze wyniesienie nad poziom morza ;p i waruki atmosferyczne w danym dniu.
Ja uwazam ze hawnoni sluzy by ustawic krzywa wzrostu mocy jak najlepiej by nie bylo dolow szarpan (przynajmniej nie na tor).
bylem na hamown RATKA i i wyszlo 163,2 KM 108Nm
mam pciii (standardowa mapa stoc) , zwykly filtr powietrza , seryjny tlumik .
Wszytkie motocykle litrowe (ze sportowymi tlumikami , i filtrami KN) ktore byly dzis na hamowni w Gdyni mialy 170+ koni .
też byłem hamować sc59, nie wiesz kto wygrał? Znaczy jaki sprzęt... zaraz po mnie kolo hamował hajkę i wyszło mu zdaje się niespełna 194 koniki na silniku rzecz jasna.
No to zapewne był ata hajka, była na pełnym yoshi, dolot papierowy przed modami ( o ile takie będą). Mój wykręcił 177,9 kM i 119, 4 Nm. Poza modułem dynojeta w kwestii restrykcji modów brak.