929RR
- Szabla
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 929RR Fireblade
- Rok produkcji: 0
Mechanikiem nie jestem, ale jak się pali czerwona kontrolka na wolnych + oliwiarka + stuki przy silniku to może być znak że panewki poszły. Zresztą są tematy na forum z tym tematem, poszukaj, na pewno znajdziesz.
Ja mam pewność, że to nie zawory, bo na początku marca były kontrolowane - w normie. Łańcuch też raczej nie - inne dźwięki wydaje.
Dodam jeszcze, że silnik zaczął trochę wibrować - da się odczuć na kierownicy.
Wszystko okaże się w przeciągu kilki dni, moto jest u mechanika. Po niedzieli będę miał 100% diagnozę.
Ja mam pewność, że to nie zawory, bo na początku marca były kontrolowane - w normie. Łańcuch też raczej nie - inne dźwięki wydaje.
Dodam jeszcze, że silnik zaczął trochę wibrować - da się odczuć na kierownicy.
Wszystko okaże się w przeciągu kilki dni, moto jest u mechanika. Po niedzieli będę miał 100% diagnozę.
Szabla
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
- Rok produkcji: 2001
a koszty:( ja ze swoim rpzez tel gadalem i opier...mnie ze jechalem na takim silniku 300 km,,...heh a z toru wracalismy;/
kazal mi silnika suzkac powoli,ale chce rozebrac silnik i zobaczyc co to...
kur....a najgorzej ze doinwestowalem swoja wizualnie:( i mialo byc teraz technicznie...
kazal mi silnika suzkac powoli,ale chce rozebrac silnik i zobaczyc co to...
kur....a najgorzej ze doinwestowalem swoja wizualnie:( i mialo byc teraz technicznie...
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Yarson a czujnik przechyły miałeś wywalony? Jeśli moto chodziło na boku podczas tego ślizgu to się pewnie przyczyniło...ewentualnie stan oliwy trzymałeś?
Jeśli powyższe sprawy nie wchodzą w grę to pewnie już był piec zrobiony na sztukę bo jeśli olej miał i czujnik wyłączył silnik to raczej nie zajezdziłbyś jej w 2000km
Jeśli powyższe sprawy nie wchodzą w grę to pewnie już był piec zrobiony na sztukę bo jeśli olej miał i czujnik wyłączył silnik to raczej nie zajezdziłbyś jej w 2000km
- trauma
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
- Szabla
Ehh... nie wiem co napisać. Zastanawiam się dlaczego problemy pojawiły się dopiero teraz, może 1,5 tyś km po wymianie oleju (poziom jest i był ok). Myślicie, że mógł być zalany jakimś doktorkiem i dopiero po wymianie oleju zaczęły się jaja? Moto w moich rękach ani na jednej gumy nie zaliczyło, do czerwonego też nie kręciłem.
Jeszcze jedno pytanie mi przychodzi do głowy, czy da się jakoś sprawdzić czy licznik był kręcony? Są na to jakieś metody? 26 tyś km i silnik padł...? No chyba, że legendy o silnikach hondy można sobie wsadzić.......
Jeszcze jedno pytanie mi przychodzi do głowy, czy da się jakoś sprawdzić czy licznik był kręcony? Są na to jakieś metody? 26 tyś km i silnik padł...? No chyba, że legendy o silnikach hondy można sobie wsadzić.......
Szabla
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
ogladajac foty mialem pisać ze kolejna okazja z przebiegiem 24 tys, powiedz jeszcze ze go kupiles w okazyjnej cenie i wszystko jasne. Ale w sumie nie wiem czy mozna wlasnie cos takiego ukryć, czy miales poprostu pecha. No ale pewne jest to ze przebieg nie jest realny, a z tego co mi wiadomo to jest to karalne, moze sprobowac walczyc o swoje w sadzie?
sisi to jest gość
- Lukki
- Motocykl: CBR 600 F4i Sport
- Szabla
- dudis
- Motocykl: 954fb
- Rok produkcji: 2003