Kombinezon jaki rozmiar ?
-
Szajba
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1997
Kombinezon jaki rozmiar ?
Siema chłopaki mam pytanie jaki kombinezon mam kupić chodzi mi o roz. mam 178cm i 85kg kombo będzie dainese albo shoei ,pomocy bo nie mam czasu na przymiarki w sklepach . 
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Najlepiej znajdz jednak ten czas...
O kombinezonach Shoei'a nic Ci nie powiem bo ja nie spotkałem się z tym sprzętem. Napewno polecam Dainese, który praktycznie w każdym modelu cechuje się świetną ergonomią , wygodą , lekkością i jakością. Ja mam już starszego Dainese Steel Div 2pc i sprawuje się super mimo, że nie wygląda już zbyt świeżo.
Producent podaje bardzo duży rozrzut w rozmiarach ale myślę , że potrzebujesz coś w granicach rozmiaru "52" - natomiast nie ryzykowałbym kupna bez przymiarki.
O kombinezonach Shoei'a nic Ci nie powiem bo ja nie spotkałem się z tym sprzętem. Napewno polecam Dainese, który praktycznie w każdym modelu cechuje się świetną ergonomią , wygodą , lekkością i jakością. Ja mam już starszego Dainese Steel Div 2pc i sprawuje się super mimo, że nie wygląda już zbyt świeżo.
Producent podaje bardzo duży rozrzut w rozmiarach ale myślę , że potrzebujesz coś w granicach rozmiaru "52" - natomiast nie ryzykowałbym kupna bez przymiarki.
-
Mateusz Ozog
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR Fireblade
- Rok produkcji: 2004
-
Mateusz Ozog
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR Fireblade
- Rok produkcji: 2004
-
tony_montana
- Motocykl: Honda CBR 1000RR / CR125
- Rok produkcji: 2008
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
ja bym obstawiał 52.tony_montana pisze:Ja bym obstawial rozmiar 50 tym bardziej,ze Dainese zaczeli robic troche wieksze kombinezony ale jak wczesniej koledzy powiedzieli- najlepiej przymierzyc
ja mam 177-178cm, ale 74kg i 50 alpiny i dainese jest w sam raz. Przy 85kg i tym wzroście możesz mieć ciasno. Ale jednak najlepiej sprawdzić.
-
IvanBRW
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1999
wróżenie z fusów. ja waże 84kg przy 180cm i mam rozmiar 52 octane 2pc z A* i juz troszke sie dopasowal bo z poczatku byl lekko przyciasny. przymierzalem w liberty na maratońskiej a zamawiałem z fc-moto.de. oglonie byl mocno dopasowany. prawa lydke ciezko mi bylo dopiac ale juz jest lepiej. "znawca - sprzedawca" chcial mnie wcisnac w 54 nic to ze pod kurtke moglem schowac z 10 piw a przy spodniach przydeptywalem nogawki. jestem zbudowany tak - ze szeroko w barkach, malo w brzuchu i uda z lydkami mocno umiesnione. dobrze ci radze jedz, przymierz bo nawet miedyz modelami sa roznice. rc-1 dla przykladu z rozm 52 bylo tez dopasowane ale odrobine luzniejsze wlasnie w udach, barkach i lydkach niestety cenowo nawet w necie to byl kosmos dla mnie. mozesz wazyc tyle o ja, byc tak wysoki jak ja a sie brzuchem czy rekoma nie wcisniesz w 52.