Witam
mam problem ze swoim sprzętem sc33 97r
Mianowicie uszkodziłem kosz sprzęgła w dość dziwny sposób hi ukręciłem trzy śruby trzymające sprężyny(przy znikomej sile serio) i niestety nie udało mi się porządnie tego wykręcić tym samym kosz umarł.
Zakupiłem inny cały kosz wewnętrzny i zewnętrzny od sc 33 niestety chyba rocznik jest 99 ale kod silnika się zgadzał sprzedawca był pewien że pasuje więc a co mi tam. Po otrzymaniu paczki okazuje się że kosz jest krótszy o jakiś centymetr jak i zewnętrzny jak i wewnętrzny!
czy to możliwe? czy sprzedawca mnie zrobił w ... ? co mogę zrobić jeżeli o sam kosz ciężko znaleźć od tego rocznika(97)! więc może dekiel z rocznika 99 i będzie grało?
a może ktoś ma kosz ?
mam konkretna załamkę więc proszę o pomoc
no i w czym jest różnica skoro to sc33(97) i to sc33(99)??
pozdrawiam
ps oferty dajcie na pw
problem ze sprzęgłem
-
rat-med5
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 900rr a X4 w pamięci
- Rok produkcji: 96
- Kontakt:
-
pekal1
- Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
- Rok produkcji: 1998
To już było omawiane... ze 3 razy...
Chyba nawet tu.. http://forum.fireblade.pl/topics32/glos ... vt6591.htm
Kosze sprzęgła chyba są identyczne we wszystkich 900tkach... a już na pewno są zamienne. Ja mam kilka takich koszy jeszcze.
Chyba nawet tu.. http://forum.fireblade.pl/topics32/glos ... vt6591.htm
Kosze sprzęgła chyba są identyczne we wszystkich 900tkach... a już na pewno są zamienne. Ja mam kilka takich koszy jeszcze.
- Ci użytkownicy podziękowali pekal1 za ten post:
- Anonymous
-
rat-med5
- Kontakt:
Oki jutro przedstawię foty jak mi nie wierzysz.
[ Dodano: Pią Mar 25, 2011 7:09 pm ]
przesyłam foty
jest jedna różnica która nie daje mi spokoju mały kosz 4 cm wyższy 5 cm i po założeniu tej pokrywy wysokość przekładek(płytek) oraz sprzęgieł jest prawie tak sama brakuje 3 mm o co tu chodzi???
porównanie kosza wewnętrznego

Uploaded with ImageShack.us
porównanie kosza zewnętrznego

i ta różnica

[ Dodano: Pią Mar 25, 2011 7:09 pm ]
przesyłam foty
jest jedna różnica która nie daje mi spokoju mały kosz 4 cm wyższy 5 cm i po założeniu tej pokrywy wysokość przekładek(płytek) oraz sprzęgieł jest prawie tak sama brakuje 3 mm o co tu chodzi???
porównanie kosza wewnętrznego

porównanie kosza zewnętrznego

i ta różnica

-
pekal1
- Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
- Rok produkcji: 1998
Chodzi o to że grubość i kształt płytek sprzęgłowych zmienił się po 97 roku, w latach 96-97 limit serwisowy grubości płytki miał 2,3mm po 97 roku miał 2.5 mm. Jeżeli sobie róznicę przemnożysz przez liczbę tarcz masz swoją różnicę w pomiarze
Powtarzam Ci po raz co najmniej 3Ci że te kosze w całości są zamienne. Szajba założył w tym tygodniu mój kosz z 98roku do 97 a w sumie to tylko jego połowę, drugą połowę ma swoją i lata... ^^
Powtarzam Ci po raz co najmniej 3Ci że te kosze w całości są zamienne. Szajba założył w tym tygodniu mój kosz z 98roku do 97 a w sumie to tylko jego połowę, drugą połowę ma swoją i lata... ^^
-
rat-med5
- Kontakt:
Hej plytki sprzegla mam i od rocznika 97 i 99 i roznica jest spowodowana mniejsza ich iloscia kosz jest krutszy czyli przekladka nie ma o co sie opierac dokladnie zeby przekladki!!pekal1 pisze:Chodzi o to że grubość i kształt płytek sprzęgłowych zmienił się po 97 roku, w latach 96-97 limit serwisowy grubości płytki miał 2,3mm po 97 roku miał 2.5 mm. Jeżeli sobie róznicę przemnożysz przez liczbę tarcz masz swoją różnicę w pomiarze![]()
a ja po raz 3ci powtarzam widzisz zdjecia i powiedz jak to niby ma pasowac??? na fotce jest kompletne sprzeglo od 99 prucz tej czapki (masz moze taka od 99 zmierz mi jej wysokoscmoze to jest przyczyna??) ktora jest z 97 i przy tym, zestawieniu nie dotyka do plytek sprzegla! co widac na fotce!
no ja mam komplet bez czapki tam gdzie sie wkreca 5 srubtoper-utl pisze:Od 98 roku kosz jest krotszy bo są dwie tarcze sprzegłowa mniej. Pasuje chyba cale sprzeglo, ale poszczegolne elementy niebardzo.
moze ktos ma ja??
dzieki za wszystkie wypowiedzi nawet te trzy krotne
ps sorry nie mam w pracy polskiego slownika!
-
rat-med5
- Kontakt:
Tak nie mam kompletnego sprzęgła więc w tym jest problem! rozumiem
różnica

ot foty pomiarów "prowizorycznych"
rok 99

rok 97

czapka miejsce wkręcania śrub ze sprężynami

w grę wchodzi zakup kosza rok 97 lub czapki 99
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 9:50 am ]
no i sie okazalo wystarczylo znalesc dobra czapke dekiel jak kto woli i wszystko gra wiec rada na przszlosc dla innych sprzegla do sc33 z lat do 97 i po 97 sa zamienne ale tylko i wylacznie w kompecie kosz wewnwtrzny, zewnetrzny, dekile (czapka) wodzik lozysko sa takie same wiec to mozna olac.
pozdrawiam sorry za klopot

różnica

ot foty pomiarów "prowizorycznych"
rok 99

rok 97

czapka miejsce wkręcania śrub ze sprężynami

w grę wchodzi zakup kosza rok 97 lub czapki 99
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 9:50 am ]
no i sie okazalo wystarczylo znalesc dobra czapke dekiel jak kto woli i wszystko gra wiec rada na przszlosc dla innych sprzegla do sc33 z lat do 97 i po 97 sa zamienne ale tylko i wylacznie w kompecie kosz wewnwtrzny, zewnetrzny, dekile (czapka) wodzik lozysko sa takie same wiec to mozna olac.
pozdrawiam sorry za klopot