Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Niedawno sprzedałem CBR 600, więc wziąłem się za poszukiwania 929/954, lecz zastanawia mnie dosyć duża rozbieżność cenowa tych modeli na allegro i otomoto
Stąd moje pytanie - w jakich przedziałach cenowych warto w ogóle szukać i czy warto dopładać do 954?
Może macie kogoś znajomego kto chce sprzedać, a kogo moglibyście polecić?
Siema.Ja rok temu za 929 spowadzona ze szwajcarii dalem 13 z kawalkiem.Nie mialem z nim wiekszych problemow,jedynie wklad na poczatek ale to normalne,rejestracja plyny i takie tam.Teraz kupilem 954 za 15 tysi, ale silniczek i wszystko cyka jak trzeba,no ale tez pewnie z 1,5 jeszcze bede musial wlozyc tak to bywa.Nie ma co patrzec na cene,dzwon pytaj,jedz ogladaj,przejedz sie i bedziesz wiedzial czy warto wiekszosc opini co do porownania tych 2 moto sa takie ze roznica est niewielka, jak dla mnie jednak czuc wiecej mocy no i wyglad tez fajniutki ma. Oba fajerki jak najbardziej polecam A jak kupisz moze sie ustawimy na jakies latanie po wwa
Z używanym motocyklem to wiadomo, że jak się chce żeby było dobrze to trzeba zawsze coś wrzucić na początku jak dla mnie to wygląd 954 powala, ale jak dorwę 929 w dobrym stanie to chętnie się skuszę
Aaa bardzo chętnie narazie muszę na spokojnie szukać...sezon się zaczyna a ja bez moto
Od jakichś trzech tygodni pomagam kumplowi w oględzinach 954 ... narazie byliśmy oglądać 4 sprzęty w przedziale cenowym od 12900zł do 15900zł i co... szukamy dalej.
Żadna sztuka nie spełniała kryteriów (ogólne zaniedbanie , zgrzebana elektryka , pęknięty blok, ta najtańsza na zegarze 35000km a stan jak po minimum 80000km , zajechane tarcze , nie wspomnę o elementach typu łożyska główki , opony bo to norma).
Podejście do sprawy jest raczej rozsądne , kumpel dopuszcza jakąś przeszłość w postaci szlifu czy czegoś podobnego (czyli jakieś drobne ingerencje lakiernicze) ale nie ma być mowy o jakimś sprzęcie po spotkaniu z tirem i technicznie ma być idealna a mimo to mega trudno o zdrową sztukę.
Ja bym się nie sugerował ceną a tylko i jedynie stanem technicznym oraz wizualnym. Lepiej zapłacić górnopółkową cenę za moto , które jest warte niż cieszyć się , że masz 954 za 12 tysi ...najczęściej śmiecia.
[ Dodano: Wto Mar 22, 2011 9:39 pm ]
Dodam, że żaden z tych sprzętów ani ten za 16 ani ten za 12 nie był bezwypadkowy i raczej o takiej sztuce można pomarzyć. Każdy nosił ślady na ogranicznikach bądz półkach po glebie, miał jakieś zaprawki , wpyłki , bądz lakierowane elementy , czacha , która jest bolączką tego modelu jak chodzi o pękanie rownież w każdym nie leżała jak trzeba. Jak chodzi o rozmowy telefoniczne to maksymalnie 60% pokrywało się ze stanem faktycznym i do tego musisz się przyzwyczaić. Najlepiej szukaj z kumatą osobą , która pomoże zachować rozum i spokojnie wybrać najzdrowszą sztukę a wtedy bedziesz zadowolony.
Witam. Niedawno miałem ten sam problem Szukałem 929/954, trafiło na 929. Wiadomo że wygląd 954 to bajka ale za dobrą sztukę trzeba wypłacić tak od15tyś w górę. Ciężko też znaleźć w miarę przyzwoitą. Jeżeli wygląd nie ma dla Ciebie znaczenia i znajdziesz dobrą 929 to warto to przemyśleć. (929 myślę że okolice 11,5tyś zł w górę). Ostatnio ktoś tu miał do sprzedania 954 w miarę dobrze wyglądającą. Zyczę cierpliwości, stalowych nerwów i powodzenia w poszukiwniach
Pozdrawiam!
swoja 929 i teraz 954 kuplem po szlifie,wizualnie nie ma tragedii ale chodzi najbardziej o techniczny stan i zeby nie byla lepiona.Z tego co piszesz Marcin to dochodzi do mnie ze mialem wiele szczescia ze kupilem od kolegi z forum i to w dodatku z warszawy choc chyba rozrzad bede musial robic bo cos mi dzowni z prawej strony te motorki maja jednak swoje lata i ciezko jest zlapac cos faktycznie pewnego.
Najlepiej gdybys temat zalozyl na gieldzie moze ktos z forum planuje zmiane i ci cos swojego zaproponuje. Ja z forum mialem na oku 2 954 z czego jedna wzialem i jest git wiec moze sie cos trafi ciekawego
Dzięki wszystkim za pomoc zrobię tak jak mówicie - będę dzwonić, pisać, oglądać aż znajdę coś wartego uwagi, trzeba być dobrej myśli i czekać cierpliwie aż coś wartego uwagi się trafi
Jeszcze raz dzięki wielkie Panowie, zarzucę jeszcze temat na giełdzie.