Przywitaj się tutaj!

Jeśli chcesz coś napisać nie koniecznie związanego z motocyklami napisz to tutaj !
damiannsr
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: honda nsr 125r jc22
Rok produkcji: 0

Wtam wszystkich hondowców

Post autor: damiannsr »

Witam chciałem się przywitać z użytkownikami tego forum i na wstępie zadać pytanie jaki moto wybralibyście oczywiście z marki HONDA.Jeżdziłem na hondzie mb-8,od pół roku na nsr 125r jc22 i na przyszły sezon planuje kupno czegoś większego (jak zdam na prawko) noi oczywiście mam ograniczone fundusze do 7 tyś zł moge dać za moto.Na allegro widziałem z tych nowszych oczywiście i ładniejszych cbr f3 i cbr 900rr.I mam problem bo nie wiem którą kupić wolałbym 600-kę ale nie za bardzo mi się podoba a 900-la jest piękna ale potężna różnica w mocy nie wielka.Pomóżcie z góry dzięki
HONAD TIME FOR YOU
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Kontakt:

Post autor: fabiq »

damiannsr pisze:różnica w mocy nie wielka
to tylko zludzenie, w bladziaku odkrecasz delikatnie gaz na kazdym biegu i moto ciagnie od razu do przodu a w takiej f3 f4 krecisz i nic sie nie dzieje dopuki nie nakreci kolo 9 tys obr, moim zdaniem roznica jest kolosalna
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
Piotrek
Motocykl: Piechota

Post autor: Piotrek »

Pewnie, ze roznica jest duza.

A ja sie jeszcze o wiek zapytam? :twisted:
Awatar użytkownika
lukasz302
Motocykl: CBR 1000 RR SC57
Rok produkcji: 2005

Post autor: lukasz302 »

Jak dla Ciebie to prędzej poleciłbym Ci 600 ponieważ tak jak przedmówcy mówili Różnica jest w mocy duża pomiedzy 600 a 900 a jeżeli ty siądziesz na 600 to zobaczysz że od pierwszego startu juz bedziesz miał mokro w gaciach bo cie maszynka zaskoczy bo brat ma F3 i to tez niexle jeździ. Jechał juz nią 250 i jeszcze by mogła.No i wygodniejsza od 900
-Akrapović carbon
-K&N Air filter
- kierunkowskazy LED

http://www.bikepics.com/members/lukasz302/
Awatar użytkownika
jacko
Motocykl: CBR929RR

Post autor: jacko »

Witam również.
Podłączam sie do odpowiedzi lukasz302,
lukasz302 pisze:Jak dla Ciebie to prędzej poleciłbym Ci 600
Po prostu, jestem zwolennikiem dochodzenia do mocy stopniowo a nie od razu z grubej rury.
W piątek pochowałem właśnie kolegę który niestety za małe doświadczenie miał a kupił VTR1000 no i już go niestety nie ma wśród nas [*]
Po małudamiannsr, dojdziesz z umiejętnościami do dużych mocy.

pozdro i powodzenia
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Kontakt:

to tak jak moja panna, tylko ze w jej przypadku skonczylo sie "tylko" na kilku zlamaniach ale i tak chodzic bedzie sie uczyc na nowo

http://nasza-klasa.pl/profile/13614442/gallery
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
Awatar użytkownika
laguśRR06
Motocykl: honda cbr100RR 06'
Rok produkcji: 2006

witam wszystkich

Post autor: laguśRR06 »

witam wszystkich tych którzy kochają SC,pozdro z Żywca jeśli jest ktoś z okolic niech da znać...
mirosik
Motocykl: sc44

Post autor: mirosik »

Siema no ja niestety z pomorza lecz miło powitać kolejnego szaleńca.
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Kontakt:

witaj szczesliwy posiadaczu 100rr :)
mirosik
Motocykl: sc44

Post autor: mirosik »

Na twoim miejscu tak jak i ja wybrałbym coś sportowo-turystycznego aby nabrać wprawy w prowadzeniu pojazdów które śmigają 200 km/h ja miałem suzuki gsx 600f.I w tym modelu nie ma shimy i poważnego problemu z uślizgiem tylnej opony skręcając na skrzyżowania na pełnym gazie.Wybór należy do ciebie,do mocy należy się przyzwyczajać powoli(no chyba że masz poukładane pod czaszką i będziesz jeździć łagodnie cbr,w co wątpię).Jeśli nie chcesz wąchać kwiatków od spodu to daj sobie trochę czasu na słabszej maszynie franek może cię zabić.
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Kontakt:

to jest cala prawda, motocykle to nie zabawka, to nie diabelski mlyn w wesolym miasteczku tylko duza odpowiedzialnosc...czy ty jestes odpowiedzialny?
Awatar użytkownika
tomogt
Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R

Post autor: tomogt »

powitac
pozdrawiam Tomek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off-Topic”