Stalowy oplot czy warto?
-
misiu129
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000RR HRC
- Rok produkcji: 0
Stalowy oplot czy warto?
Witam..... nie znam się na przewodach w stalowym oplocie...często są one drogie. znalazlem w kuszącej cenie: http://allegro.pl/2-przewod-hamulcowy-w ... 09369.html
Doradżcie czy warto je kupić czy może jest to jakaś hińszczyzna i do nieczego sie nie nadają.... Jeśli nie to co najlepiej kupić
Doradżcie czy warto je kupić czy może jest to jakaś hińszczyzna i do nieczego sie nie nadają.... Jeśli nie to co najlepiej kupić
-
Mateusz Ozog
- Motocykl: Honda CBR 1000 RR Fireblade
- Rok produkcji: 2004
- bartek wawa
- Motocykl: blady sc 44
- Rok produkcji: 2000
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
hym cena zachęcająca i może również bym się skusił tylko się pytam po co ?
929 jak i zapewne inne fajery mają bardzo skuteczne heble nawet w gumiakach, podejrzewam że większość użytkowników nie potrzebuje stalowego oplotu (nie mowie o tych co śmigają po torach) więc po co? dla lansu? bo fajnie wygląda? Pewnie tak i też sobie kiedyś kupie tylko na razie mam inne wydatki...
-
diobol
- Motocykl: sc57
tańsze nie zawsze musi oznaczać gorsze, szczególnie kiedy chodzi o prosty przewód. Po prostu te droższe to często pewne i znane marki pozwalające sobie na wysoką marżę często przekraczającą 100-200%. To tak jak z filtram k&n. Nikt mi nie powie że filtry powietrza za 300zł są tyle warte bo ich wytworzenie i dystrybucja kosztowała 290zł
. Albo np filtry oleju: k&n kosztuje grubo ponad 100zł a hilfofiltro max 25zł a ktoś mi jest w stanie powiedzieć w czym on odbiega od tego z k&n?
Zresztą nie każdy może sobie zrobić od tak przewody, musi być jakiś certyfikat bezpieczeństwa więc nie CENZURA w gacie że się przewód rozszczelni
Zresztą nie każdy może sobie zrobić od tak przewody, musi być jakiś certyfikat bezpieczeństwa więc nie CENZURA w gacie że się przewód rozszczelni
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
orzech pisze:hym cena zachęcająca i może również bym się skusił tylko się pytam po co ?929 jak i zapewne inne fajery mają bardzo skuteczne heble nawet w gumiakach, podejrzewam że większość użytkowników nie potrzebuje stalowego oplotu (nie mowie o tych co śmigają po torach) więc po co? dla lansu? bo fajnie wygląda? Pewnie tak i też sobie kiedyś kupie tylko na razie mam inne wydatki...
mam sc33 i w tamtym roku pojechalem sobie pojezdzic na zamknieta droge pare gumek i stoppie. po 30 minutach jazdy prawie wyladowalem za barierkami wiec nie mow mi ze sa niepotrzebne
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Kontakt:
roksc33 pisze:pare gumek i stoppie. po 30 minutach jazdy prawie wyladowalem za barierkami wiec nie mow mi ze sa niepotrzebne
roksc33, czytaj ze zrozumieniem, widac ze Orzech mial na mysli normalne drogowe uzytkowanieorzech pisze:większość użytkowników nie potrzebuje stalowego oplotu (nie mowie o tych co śmigają po torach) więc po co?
, a to na pewno nie jest nomalne jezdzenie motocyklemroksc33 pisze:pare gumek i stoppie
Poza tym czasem tez zdarzy mi sie zrobic endo albo gumke a hamulec nigdy nie zniknal a mam gumowe przewody
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
tutaj to kolego trochę od czapy piszesz bo przewody gumowe powinno się wymieniać co 5 lat (o ile dobrze pamiętam), ponieważ płyn hamulcowy nie jest obojętny dla gumy, po prostu rozpuszcza gumę powoli ale jednak. producent również zaleca regularną wymianę płynu. i jeśli chodzi o te zalecenia to cena gumowych przewodów jest często wyższa od ceny gumowych dlatego opłaca się wymienić przewody na teflonowe w oplocie stalowym robisz to raz i masz spokój.orzech pisze:hym cena zachęcająca i może również bym się skusił tylko się pytam po co ?929 jak i zapewne inne fajery mają bardzo skuteczne heble nawet w gumiakach, podejrzewam że większość użytkowników nie potrzebuje stalowego oplotu (nie mowie o tych co śmigają po torach) więc po co? dla lansu? bo fajnie wygląda? Pewnie tak i też sobie kiedyś kupie tylko na razie mam inne wydatki...
to zupełnie jak z akumulatorami nikt się nie stosuje do zaleceń producenta i każdej wiosny forach motocyklowych mamy setki tematów typu "po zimie nie odpala" a na pytanie o stan aku 90% odpowiada że idealny bo wcześniej palił od strzała a nikomu się nie chce sprawdzić kiedy był wyprodukowany aku.