Lozysko główki ramy all bals
- Mateo38
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: FireBlade 929
- Rok produkcji: 2000
Lozysko główki ramy all bals
Mial z Was ktoś moze do czynienia z lozyskiem główki firmy all bals? Ponieważ robię przegląd i chciałbym wymienić a takie mi zaproponowali w sklepie chłopaki, rzekomo amerykańskie i dobre. Chce mieć wszystko na igle wiec pytam czy opłaca sie to kupować czy lepiej szukać czegoś innego, jak tak to czego? Koszt tego to 130 zeta.
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Sa to chinskie lozyska pakowane w ladne opakowania. Jedyne co działa na ich plus to fakt sprzedawania ich jako komplet, razem z uszczelnieniami przeciwpyłowymi (ale przy delikatnym demontarzu mozna uratowac stare). Ja u kilku znajomych założyłem NTN-a na gore i dół + stare uszczelniacze, najwiecej kombinacji jest ze zdjeciem beżni dolnego łozyska ze sztycy, ale podciecie flexem i delikatny strzał młotkiem wykonał robote, oczywiscie nowe najlepiej zakladac na prasie. U siebie na dole zalozylem KOYO 32006 JRRS - jedne z nielicznych stozkow fabrycznie uszczelnionych, więc odpada problem z delikatnym zdjeciem dolnego uszczelniacza bo jest ono juz wbudowane w łożysko, a do tego jest ono znacznie lepiej wykonane niż fabryczne co zapewnia wiekszą ochronę lozyska przed wodą i pyłem. Na górze mam klasycznie NTN (chyba żaden inny DOBRY producent nie produkuje lozysk stozkowych o tym wymiarze). Kombinowałem dość długo i raczej nie ma lepszej opcji a do tego na NTN-ach wyjdzie ci kwota 70-90 pln i masz pewnosc najlepszej jakości.
- Michaael
- Motocykl: CBR 900 RR
- Rok produkcji: 1999
- Kontakt:
Dokładnie taktoper-utl pisze:Sa to chinskie lozyska pakowane w ladne opakowania. Jedyne co działa na ich plus to fakt sprzedawania ich jako komplet, razem z uszczelnieniami przeciwpyłowymi (ale przy delikatnym demontarzu mozna uratowac stare). Ja u kilku znajomych założyłem NTN-a na gore i dół + stare uszczelniacze, najwiecej kombinacji jest ze zdjeciem beżni dolnego łozyska ze sztycy, ale podciecie flexem i delikatny strzał młotkiem wykonał robote, oczywiscie nowe najlepiej zakladac na prasie. U siebie na dole zalozylem KOYO 32006 JRRS - jedne z nielicznych stozkow fabrycznie uszczelnionych, więc odpada problem z delikatnym zdjeciem dolnego uszczelniacza bo jest ono juz wbudowane w łożysko, a do tego jest ono znacznie lepiej wykonane niż fabryczne co zapewnia wiekszą ochronę lozyska przed wodą i pyłem. Na górze mam klasycznie NTN (chyba żaden inny DOBRY producent nie produkuje lozysk stozkowych o tym wymiarze). Kombinowałem dość długo i raczej nie ma lepszej opcji a do tego na NTN-ach wyjdzie ci kwota 70-90 pln i masz pewnosc najlepszej jakości.
-
palik82
- Motocykl: honda cbr 900 (929)
- Rok produkcji: 2001
A ja tam zalożylem all balls, tyle ze w ta zimę wiec jeszcze nie jeździlem. Zakladalem sam, bez większych problemów. Mam mechanika u którego zamawiam części i twierdzi ze ladnych kilka lożysk już zalożyl i nie slyszal o problemach. A że w chinach produkowane to co? teraz większość rzeczy robi sie w chinach, wszystko zależy od tego jak kontrolują jakość.
coco jumbo i do przodu