panowie mam dwie nowe lewe tarcze hamulcowe, i moje pytanie czy można założyc
lewą tarcze na prawą strone, a jeśli nie to dlaczego - dzieki
tarcze hamulcowe
- bartek wawa
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: blady sc 44
- Rok produkcji: 2000
- walek809
- Motocykl: streetfighter
- Rok produkcji: 0
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- Motocykl:
tarcze maja strzalki kierunkowe
[ Dodano: Wto Sty 04, 2011 10:34 pm ]
Cytat naszego kolegi ale z innego forum i ma racje :Nie montuje się tarczy w innym kierunku niż zaleca producent (czyli odwrotnie do strzałki >>> ).Z prostego powodu tarcze takie posiadają kierunkowe chłodzenie poprzez ułożenie otworów na części hamującej.I taka źle zamontowana tarcza będzie się gorzej schładzać co za tym idzie krzywić..I Bóg wie co jeszcze.
[ Dodano: Wto Sty 04, 2011 10:34 pm ]
Cytat naszego kolegi ale z innego forum i ma racje :Nie montuje się tarczy w innym kierunku niż zaleca producent (czyli odwrotnie do strzałki >>> ).Z prostego powodu tarcze takie posiadają kierunkowe chłodzenie poprzez ułożenie otworów na części hamującej.I taka źle zamontowana tarcza będzie się gorzej schładzać co za tym idzie krzywić..I Bóg wie co jeszcze.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- walek809
- Motocykl: streetfighter
dzisiaj przyglądałem się tarczą u mnie przód nie ma strzałki kierunkowej ale są dwie litery na jednej tarczy EU na drugiej EG TYŁ JEST FAKTYCZNIE ZE STRZAŁKĄ . powiem tak co do otworów w samochodowych też nawiercamy otwory na bieżni i są one tak samo wiercone na wszystkich tarczach i nie ma znaczenia jaki to kierunek . może w motocyklowych jest inaczej .