Mam pytanie odnośnie oponki CONTINENTAL CONTI FORCE. Czy jezdził ktoś lub jeździ na takiej oponie??? Jak ona sie sprawuje? I co sadzicie gdybym do swojego moto na tył wrzucił taka opone??? Wszystkie opinie i sugestie mile widziane
Jakie opony założyć do 929
-
Krystek900
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR F4i Sport
- Rok produkcji: 2002
-
Krystek900
- Motocykl: CBR F4i Sport
- Rok produkcji: 2002
[quote="crazyduck"]szukaj w opony ewentualnie inne posty na temat opon,jeżeli nie będzie o nich pisało to oznacza ze nikt na nich nie jezdził bo są do bani w sumie na każdej oponie da się jezdzic kwestia kto jak jezdzi[/quot
przegladałem rozne posty z oponami ale niestety nie natrafilem na żadne ino o tej oponie... ale chyba sie na nia zdecyduje
njawyzej jak troche pojeżdze to napisze coś o niej, będzie to info dla innych forumowiczów 
przegladałem rozne posty z oponami ale niestety nie natrafilem na żadne ino o tej oponie... ale chyba sie na nia zdecyduje
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
W zwiazku z tym ze moje bt016 juz sie koncza. A wlasciwie to tyl sie konczy i jest juz kwadratowy po 8000km to musze zmienic caly komplet. Teraz juz nie jade na jakas daleka wyprawe i chce teraz wiecej polatac po torze. W gre wchodza 3 opony:
diablo supercorsa
metzeler racetec
bridgestone bt-003
Ktore z nich nagrzewaja soe najszybciej. Wiadomo iz opony torowe w ruchu ulicznym wymagaja dluzszego czasu do uzyskania optymalnej temperatury gumy a nie chcialbym zaliczyc uslzgu przodu kiedy bede jezdzil w pochmorny dzien. I jeszcze jedno pytanie. Jak sie jezdzi na profilu 190/55 w porownaniu do 190/50. Dzieki za odpowiedz.
Acha i jakie mieszanki polecacie jezeli chodzi o Supercorse i Metzelery.
diablo supercorsa
metzeler racetec
bridgestone bt-003
Ktore z nich nagrzewaja soe najszybciej. Wiadomo iz opony torowe w ruchu ulicznym wymagaja dluzszego czasu do uzyskania optymalnej temperatury gumy a nie chcialbym zaliczyc uslzgu przodu kiedy bede jezdzil w pochmorny dzien. I jeszcze jedno pytanie. Jak sie jezdzi na profilu 190/55 w porownaniu do 190/50. Dzieki za odpowiedz.
Acha i jakie mieszanki polecacie jezeli chodzi o Supercorse i Metzelery.
- miazga
- Motocykl: gixx k7
- Rok produkcji: 0
Polecam Diablo Supercorsa, super trzymaja na zimno a na cieplo to juz jest masakra. Gdzies wyczytalem ze to jedyna opona na ktorej da sie zrobic stoppie po 5m od ruszenia:D Mialem mieszanke SC2 i taka ci moge polecic. Metzeler racetec interact tez duzo osób chwali. Ja pojezdzilem troche z profilem 55 na tyle i nie czulem roznicy... A masz wieksza powierzchnie styku opony z nawierzchnia w zlozeniu...
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 11:23 am ]
gogo_one, ale to nie jest torowa guma;)
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 11:27 am ]
PS Guliver, Mam zalozone teraz bridgestony bt016 hypersport i normalnie boje sie
na nich jezdzic w porownaniu do diablo supercorsa. Tyl lata strasznie na boki a jak pojezdzisz po miescie to guma wiecznie nie dogrzana (jezdzilem przy temp. 20 stopni) szczegolnie na starym wyslizganym asfalcie czuc;), gdzie diablo corsa stawiala moto na gume.
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 11:23 am ]
gogo_one, ale to nie jest torowa guma;)
[ Dodano: Wto Cze 22, 2010 11:27 am ]
PS Guliver, Mam zalozone teraz bridgestony bt016 hypersport i normalnie boje sie
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Guliver, biez supercorsy SC2 sa zaje... na tych innych co prawda nie jezdzilem ale od kiedy 4 lata temu zalozylem supercorse juz innych nie biore pod uwage
co do roznicy miedzy 50 a 55 to dla mnie jest taka ze ciezej postawic fajera z gazu na 3 biegu i mniejszy przebieg pokazuje licznik (dluzszy obwod opony) po za tym nie widze innej roznicy
co do roznicy miedzy 50 a 55 to dla mnie jest taka ze ciezej postawic fajera z gazu na 3 biegu i mniejszy przebieg pokazuje licznik (dluzszy obwod opony) po za tym nie widze innej roznicy
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
powiem tak ze na wycieczke do Maroka zalozylem te gumy i 9 tys km tam zrobilismy! + jeszcze tysiac na miejscu zanim wyszly druty
Ale trzeba zaznaczyc ze na wycieczce nie bylo szalenstw (ja mielem uszkodzony wydech i stopione pol zadupka
) tylko spokojna choc czasem szybka jazda tak do 180km/h
To i tak dla mnie wynik niesamowity! mialem ta twardsza mieszanka SC2
Mysle ze przy ostrym naginaniu to max 6/7 tys sie na niej zrobi
To i tak dla mnie wynik niesamowity! mialem ta twardsza mieszanka SC2
Mysle ze przy ostrym naginaniu to max 6/7 tys sie na niej zrobi
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Guliwer, W tamtym sezonie miałem d211 o profilu 55 i prowadzenie super, ale dynamika sporo spada. Zgodnie z radami "torowych" kolegów do 55 trzeba zmienić napęd na P-1/T+3 i wszystko eleganco śmiga.
W tym sezonie latam na Michelin Power Pure i nie polecam ze względu na zbyt małą przyczepność (większa lipa niż Power 2ct):wnerwiony:
W tym sezonie latam na Michelin Power Pure i nie polecam ze względu na zbyt małą przyczepność (większa lipa niż Power 2ct):wnerwiony: