Jaki Kask Kupić ?
- Biały
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 2012
Jaki Kask Kupić ?
Witam mam pytanko odnośnie kasku moze ktoś ma na ten temat więkrzą wiedze jak ja a juz pisze co mnie interesuje . 1 sprawa to kask musi być jak najbezpieczniejszy w miare cichy i tyle cena jest na drugim a nawet na trzecim planie bezpieczeństwo jest dla mnie na 1 miejscu . mam na oku 2 modele ale najpierw chce zobaczyć wasze zdanie z góry dzięki za pomoc .
Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Polecam strone SHARP Helmets pewnie zaraz posypią się na mnie gromy że strona nie obiektywna bo niektóre bardzo drogie kaski mają niższe oceny niż czasem te najtańsze
Jak dla mnie lepsze taki test niż, żaden, a to że potrafią CENZURA czołowych producentów moim zdaniem świadczy o rzetelności i obiektywizmie ale jak mówię to TYLKO moja opinia 
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Bez względu na kask przy 250 km/h i tak wiater świszczy w uszach od tego są zatyczki jak komuś przeszkadza
ALE płacąc ponad tysiaka za kask oczekiwałbym od niego przede wszystkim wysokiego poziomu ochrony czerepa, srebrne nici, antyalergiczne wyściółki i inne gadżety są dla mnie dodatkiem owszem miłym ale dodatkiem...
Sam jeżdżę w HJC FG-15 uważam, że to bardzo przyzwoity kask jeśli chodzi o stosunek ilość gwiazdek / cena, a i wyposażenie nie jest biedne... na angielskim jejbaju kiedyś były one w fajnych promocjach
Sam jeżdżę w HJC FG-15 uważam, że to bardzo przyzwoity kask jeśli chodzi o stosunek ilość gwiazdek / cena, a i wyposażenie nie jest biedne... na angielskim jejbaju kiedyś były one w fajnych promocjach
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Orzech poleca Ci kask HJC FG-15 i ja też bym Ci taki polecał z jednej strony chociażby dlatego że własnie w testach firmy SHARP zdobył 4/5 gwiazdek z drugiej strony sam w nim śmigam i jest to naprawdę fajny kask a mam kilka sztuk takich kasków nowych i mogę je sprzedać w bardzo fajnej cenie.
tutaj mam aukcje ktora dzis sie skonczyla i gdybys byl zainteresowany to napisz malowanie i rozmiar i sie dogadamy http://allegro.pl/item1056408733_hjc_fs ... fg_15.html
tutaj mam aukcje ktora dzis sie skonczyla i gdybys byl zainteresowany to napisz malowanie i rozmiar i sie dogadamy http://allegro.pl/item1056408733_hjc_fs ... fg_15.html
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Kontakt:
-
zbir
- Motocykl: sc50
- Rok produkcji: 0
Schuberth moze tak, ale shoei-a mam (model XR1000) i jest zajebiście głośnyBorys86 pisze:marcinSC33, jak chcesz coś cichego to pomyśl o shoeiu albo o schubercie...
można dokupić tzw. WHISPER KIT i wtedy ponoć jest lepiej.
Ja bym polecał Shark RSR2 carbon, to najwyższy ich model. Mam poprzednika (model RS2) i bije Shoeia XR1000 pod każdym względem (waga, wizjer, głośność) jedynie wentylacja gorsza ale zapewne w RSR2 juz to poprawili.
[ Dodano: Sro Cze 09, 2010 5:18 pm ]
no prosze i nawet w tym teście SHARP ma 5 gwiazdek...
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Kontakt:
- Borys86
- Motocykl: 954rr
- Rok produkcji: 2003
marcinSC33, i mówisz że jest cichy ;> ja kiedyś zamieniłem się z kolegą na jakiegoś tam shuberta (nie znam modelu) i był sporo cichszy... ale jako że dla mnie ważniejsza jest dobra wentylacja to polecam araia!! jest kozacki a RX7GP to nie na moja kieszeń... ponad 3000 za kask... no chyba żeby ściągnąć z UK bo tam nie ma VATu na wszelkiego rodzaju protektory 
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem