Normalne?
-
pavel
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 900rr sc33
- Rok produkcji: 1999
Normalne?
Witam,
Hondzina ladnie pali od pierwszego zakrecenia jak jest zimna czy po spokojnej jezdzie..problem pojawia sie gdy podskoczy temperatura do ok 95 - 100 np jak cwicze gumy z gazu, a pozniej go wylacze. Wtedy zeby odpalil musi sie troche pokrecic i ciezko mu zalapac. Co to moze byc?
Pozdrawiam
Hondzina ladnie pali od pierwszego zakrecenia jak jest zimna czy po spokojnej jezdzie..problem pojawia sie gdy podskoczy temperatura do ok 95 - 100 np jak cwicze gumy z gazu, a pozniej go wylacze. Wtedy zeby odpalil musi sie troche pokrecic i ciezko mu zalapac. Co to moze byc?
Pozdrawiam
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Ostatnio miałem taki przypadek w 954. Zimny od strzału a jak gorący ledwo ledwo. Po sprawdzeniu stanu baterii oraz przebiegów wszelkich wartości napięć odpowiadających za jakość iskry przeszedłem do pomiarów sprawności cylindrów ii.... no wartość ciśnienia sprężania dużo poniżej normy, co w połączeniu z wysterowaniem o wiele biedniejszej mieszanki dla gorącego silnika przez ECM daje efekt bardzo słabego odpalania. W tym konkretnym przypadku padł układ tłok-pierścionek-cylinderek 
wciąż zajmuję się serwisem
- trauma
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
ja w F2 miałem podobny motyw. Zimny palił bez problemu a jak pojeździłem troche po zgaszeniu czasami trzeba było ją długo kręcić, czasami ledwo miała siłę kręcić, czasami gasła podczas jazdy nawet i nie było mowy o odpaleniu z rozrusznika. Przyczyną okazał się walnięty regulator i z nim takie anomalie odchodził. Zaczynij od rzeczy błachych i łatwych do sprawdzenia ,a później reszta.
-
motoperla
- Motocykl: 1.Zephyr750c ; 2.sc33
- Rok produkcji: 0
heh "pavel" zaczal temat w czerwcu ,a tu ludzie odpisuja w pazdzierniku
ale jak juz tu wdepnalem tutaj to wtrace swoje. mam to samo w moim sc 33. z tym ze sprawdzilem wszystko procz kompresji,zawory gazniki wyregulowane. swiece, olej, filtry wymienione. to nie jest tragedia z tym zapalaniem ,ale tak jak "pavel" musi zakreci 5-7 razy dopiero odpali ja mam juz ponad 50 tys nawiniete. sam nie wiem .... pavel wykryles u siebie co jest tego przyczyna???