Witam,
Koledzy mam pytanie bo kończy mi sie guma w tyle i mam pytanie mialem teraz power pilota 2ct ale strasznie sie zjezdza szybko.
Jaka gumę doradzacie kupić w miare po pieniądzach ale zeby srodek byl twardy w miare zeby sie szybko nie scieral boki mieksze zeby trzymalo na winklach?? ale tez zeby za sliska nie byla???
szukam roz 190/50/17
A może ktoś ma jakąs do sprzedania w miare nową oczywiscie??
Pomocy - GUMA do 929
- Chappy
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda FireBlade 929RR
- Rok produkcji: 2001
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Fakt faktem Pilot Power 2ct to z ulicznych opon jedna z wytrzymalszych więc dziwi mnie , że Tobie szybko znika. Ja na tym modelu zrobiłem rekord przebiegu chyba 7000km na tylnej. Ciężko mi doradzić inną oponę , która w miarę trzyma na winklach a więcej wytrzymuje - bo z reguły używam potorówek , które bardzo mało wytrzymują albo właśnie PilotPowera.
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Jak chodzi o moje spostrzeżenia na temat PilotPowera 2ct to napewno podstawowe plusy:
- bardzo szybko łapie temp roboczą , praktycznie niemal po paru kilometrach można uzyskiwac głebokie złożenia, także przy hamowaniu przód trzyma super i przewidywalnie; nie wymaga takiego okresu rozgrzewania jak torówka czy typowo sportowa guma,
- super na deszczu się zachowuje,
- wystarcza na stosunkowy długi przebieg porównując do typowo sportowych gum.
Minusy:
- porównując do rozgrzanej torówki jednak odczuwalnie gorsza przyczepność.
W sumie chyba tyle z moich uwag i spostrzeżeń co do tej gumy , może ktoś coś dorzuci.
- bardzo szybko łapie temp roboczą , praktycznie niemal po paru kilometrach można uzyskiwac głebokie złożenia, także przy hamowaniu przód trzyma super i przewidywalnie; nie wymaga takiego okresu rozgrzewania jak torówka czy typowo sportowa guma,
- super na deszczu się zachowuje,
- wystarcza na stosunkowy długi przebieg porównując do typowo sportowych gum.
Minusy:
- porównując do rozgrzanej torówki jednak odczuwalnie gorsza przyczepność.
W sumie chyba tyle z moich uwag i spostrzeżeń co do tej gumy , może ktoś coś dorzuci.
- DOMEL
- Motocykl: 1000rr Repsol
- Rok produkcji: 0
nie chce byc nieuprzejmy ale takich tematow bylo 15 tysiecy !! sam kupowalem niedawno oponke i uzylem wyszukiwarki tam bylo cale mnostwo wypowiedzi.Dla mnie jak kazdy bedzie zmienial opone i zakladal nowy temat to nic innego jak robienie smietnika.I co uzytkownik to opinia a jak to za malo to na forum byly tez linki z testow opon w gazetach to mozna sobei poczytac.