Jakie spalanie?
-
martinW86
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 1000 RR
- Rok produkcji: 2007
Jakie spalanie?
Witam. Mam takie pytanko. jakie jest spalanie w waszych maszynach?? Kpiłem 1000 RR w stanach i przyjdzie dopiero za miesiąc, tak ze się narazie nie orjentuj:)
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
Ja pier**le czy wy ludzie umiecie czytać? kolega zapytał ile pali 1000rr i oczekuje konkretnych odpowiedzi a nie: tyle ile wlejesz, spalanie dobre itd. Kilka odpowiedzi się pojawiło i żaden nie odpowiedział konkretnie, jak nie obliczacie spalania to po co się wypowiadać w temacie?
U mnie sytuacja wygląda tak:
Minimalne spalanie jakie mi wyszło to 6,2 jadąc i przyśpieszając do 5-6 tysięcy (jechałem wtedy za samochodem). Do zapalenia rezerwy zrobiłem 230km
Maksymalne spalanie jak dotąd wyszło mi 8,5 . Jeździłem wtedy głównie po mieście.
Średnio wychodzi mi 7,5l przy typowym lataniu na drogach czyli 70% szybka turystyka 6-ty bieg a 30% zmiany biegów pod czerwone pole.
Na torze nie jeździłem ale słyszałem że potrafi wtedy łyknąć 10-11 litrów i sporo oleju
U mnie sytuacja wygląda tak:
Minimalne spalanie jakie mi wyszło to 6,2 jadąc i przyśpieszając do 5-6 tysięcy (jechałem wtedy za samochodem). Do zapalenia rezerwy zrobiłem 230km
Maksymalne spalanie jak dotąd wyszło mi 8,5 . Jeździłem wtedy głównie po mieście.
Średnio wychodzi mi 7,5l przy typowym lataniu na drogach czyli 70% szybka turystyka 6-ty bieg a 30% zmiany biegów pod czerwone pole.
Na torze nie jeździłem ale słyszałem że potrafi wtedy łyknąć 10-11 litrów i sporo oleju
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Temat już chyba trochę stary....Fakt , że odpowiedzi niezbyt rzeczowe. Może jak komuś to potrzebne to też podam jak to wygląda u mnie:
przy delikatnej jezdzie 5-6000 obrotów (np jakieś pyrkanie z plecaczkiem turystycznie lajotowo) około 6-6,5l/100km
przy szybkich przelotach ok8l/100
kręcenie po winklach ciągle niskie biegi i wysokie obroty nie przeliczam ale pewnie blisko 10l/100
Co najistotniejsze średnie spalanie jakie mam to ok7,5l / 100km - na początku z ciekawości sprawdzałem , teraz poprostu leje i jeżdżę kiedy mogę.
przy delikatnej jezdzie 5-6000 obrotów (np jakieś pyrkanie z plecaczkiem turystycznie lajotowo) około 6-6,5l/100km
przy szybkich przelotach ok8l/100
kręcenie po winklach ciągle niskie biegi i wysokie obroty nie przeliczam ale pewnie blisko 10l/100
Co najistotniejsze średnie spalanie jakie mam to ok7,5l / 100km - na początku z ciekawości sprawdzałem , teraz poprostu leje i jeżdżę kiedy mogę.