przedluzenie lancucha

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
Pee
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: śliczny
Rok produkcji: 0

przedluzenie lancucha

Post autor: Pee »

witam
mam pytanie odnosnie przedluzenia lancucha, chce zalozyc zebatke 55z na tyl, naped mam juz konczacy sie i mam pytanie czy mozna go spokojnie przedluzyc? bo nie widze sensu kupowac nowy lancuch i go ciac... :kosci:
fajna jestes...dasz CENZURA?
Kriss
Motocykl: Honda CBR 900RR SC 33
Rok produkcji: 1996

Post autor: Kriss »

Kurde kolego!, piszesz że naciąg ci się już kończy i przy zmianie zębatki na większą nie ma sensu wymieniać łańcucha, to ja ci powiem że wyciągnięty łańcuch to można sobie wyrzucić !! . Jak zmienisz na nową zębatkę i założysz ten stary łańcuch to szlak ją szybko trafi , poza tym może ci ten łańcuch rozerwać i narobić dużych szkód. Poza tym jak chcesz ten stary łańcuch przedłużyć , dołączyć kawałek innego łańcucha, jeszcze inaczej wyciągniętego ? Kup nowe zębatki , łańcuch odpowiedniej długości i wtedy będzie ci grało,nawet taniochę, no chyba że tę zębatkę chcesz założyć do WSK wtedy to co chcesz zrobić to będzie grało w 100% :P
Awatar użytkownika
BAX
Motocykl: Sandały Ojca Gaudentego

Post autor: BAX »

Kriss pisze:Kurde kolego!, piszesz że naciąg ci się już kończy i przy zmianie zębatki na większą nie ma sensu wymieniać łańcucha, to ja ci powiem że wyciągnięty łańcuch to można sobie wyrzucić !! . Jak zmienisz na nową zębatkę i założysz ten stary łańcuch to szlak ją szybko trafi , poza tym może ci ten łańcuch rozerwać i narobić dużych szkód. Poza tym jak chcesz ten stary łańcuch przedłużyć , dołączyć kawałek innego łańcucha, jeszcze inaczej wyciągniętego ? Kup nowe zębatki , łańcuch odpowiedniej długości i wtedy będzie ci grało,nawet taniochę, no chyba że tę zębatkę chcesz założyć do WSK wtedy to co chcesz zrobić to będzie grało w 100% :P
wszystko i na temat :one:
Awatar użytkownika
miazga
Motocykl: gixx k7

Post autor: miazga »

Ja pi*****e niektórzy to powinni taczkami jeździć a nie moto :585:
Awatar użytkownika
slamann
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post autor: slamann »