Koledzy kto z was ma power commandera IIIr (ten podłaczany na port COM) i działający program z kablem ??
Pytam bo od paru dni probuje podłączyć go do mojej 954 i coś nie idzie - program wyswietla w kółko "COM1 opened but Power Commander not found" czy jakoś tak mimo że mam PC podłaczony do tego właśnie portu. Probowałem z zapłonem i bez nijak nie idze. Diody na PC sie zapalają więc sam PC niby działa, ale połaczyć sie z softem nie da.
Chce więc podjechać do kogoś i sprawdzić czy jego program wykryje mojego PC. Preferowana Warszawa lub okolice...
Anybody??
kto w WWie ma Power Commandera IIIr z Softem?
-
zbir
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc50
- Rok produkcji: 0
-
zbir
heh nie spieszy mi sie do wydania 400 zł
na razie chce tylko zobaczyć czy i jak to wogóle chodzi.
Testowałem już na dwóch przejściówkach PCMCIA-RS232 (i to takich na których bez problemów śmigają programy do diagnozy samochodowej przez OBD) i dwóch laptopach - na żadnym nie wykrywa PC....
Także moja prośba wciąz aktualna
Pozdr.
Testowałem już na dwóch przejściówkach PCMCIA-RS232 (i to takich na których bez problemów śmigają programy do diagnozy samochodowej przez OBD) i dwóch laptopach - na żadnym nie wykrywa PC....
Także moja prośba wciąz aktualna
Pozdr.
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
zbir
Bartek miałeś racje wina była po stronie kabla, podpiąłem bezpośrednio do portu COM i juz jestem krok dalej choć pełnego sukcesu nie ma - teraz przy próbie odczytania lub wysłania mapy wyrzuca mi komunikat "File and Power Commander versions incompatible" co wg FAQ-a oznaczałoby że to nie jest PC do 954...
Gdy wchodze w hardware info wyświetla mi sie :
Więc wygląda na to że to jest PC do GSXRa. Troche to dziwne bo dostałem go wraz z motocyklem i nawet wtyczki pasują do 954 ...
[ Dodano: Sro Wrz 01, 2010 4:22 pm ]
okazało sie że to PC od 929, nie wiem skąd te napisy GSXR
żeby zadziałał w 954 trzeba w jednym oknie PC otworzyć jakikolwiek plik od 929 w drugim ten który chce sie wgrac od 954 i skopiować całą tabelke map (CTRL+C CTRL+V) do pliku 929 i zuploadować. U mnie smiga 
Więc wygląda na to że to jest PC do GSXRa. Troche to dziwne bo dostałem go wraz z motocyklem i nawet wtyczki pasują do 954 ...
[ Dodano: Sro Wrz 01, 2010 4:22 pm ]
okazało sie że to PC od 929, nie wiem skąd te napisy GSXR