paliwo w airboxie
-
arek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
paliwo w airboxie
witam, kolega kupił 954 a że nie jest forumowiczem poprosił mnie o napisanie o tym tutaj na forum, a więc chciał zobaczyć jaki ma filtr powietrza no i po rozkręceniu zauważył że jest wilgotno i śmierdzi paliwem a do tego obudowa gumowa filtra jest jakby przytopinona od benzyny. Coś jakby wrzucić plastik do rozpuszczalnika. Skąd tam sie może brać benzyna?? czy to poważna usterka?? dodam że motor chodzi elegancko, pali na ciepłym jak i na zimnym na przysłowiowy dotyk, nie odczuwa żadnej straty mocy czyli jednym słowem wszystko ok ale wiem że jak u siebie wyciągałem filtr to nie miałem takich akcji z benzyną
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Niech wyczyści AirBox , ewentualnie wymieni / wyczyści (w zależności jaki ma) filtr. Przepatrzy przewody odprowadzające do Airboxa. Po całej operacji niech przelata jakiś czas, przebieg i zweryfikuje jak to wygląda. W serwisach Ci zawsze naopowiadają ale trzeba być rozsądnym jeśli to nowy zakup to mogło to zostac po poprzednim właścicielu , który śmigał sporo na kole. Jak kolega lata na dwóch to nie powinno tam się znalezc nic oleju.
-
arek
- Motocykl: był zx10r, jest sc57
- Rok produkcji: 2004
dzięki Panowie za zainteresowanie tematem. Teraz przynajmniej wszystko jasne i kolega nie bedzie bezsensownie pieniędzy wydawał w serwisach. A jak byłem z kolegą po ten motor to sprzedający ręce sobie dawał uciąć że na kole moto nie było jeżdżone, a tu takie historie wychodzą. Oby tylko nic sie nie sypało jak ostro motor w palnik dostawał no i żeby silnik jeszcze pożył. Pozdrawiam...
- lucky
- Motocykl: CBR900RR
- Rok produkcji: 1996
Mozna mu wierzyc, przewaznie ludziska kupuja fajery by potem jezdzic nimi na ryby lub jak im sie chodzic juz nie chce - kolo jedzie fajerem a obok truchta piesek z przywiazana smycza do manetki... Zane sa czeste przypadki iz fajer sluzy jako srodek transportu do garazu po samochod lub na wypad niedzielny do kosciola ze wzgledu na mala ilosc miejsc parkingowych... Mozna zgodnie powiedziec ,ze fajery ze wzgledu na brutalny sposob oddawania mocy praktycznie nie sa wykorzystywane w stunie a przypadkow stawania na kolo swiat zna z tego samego powodu zaledwie kilkaarek pisze: A jak byłem z kolegą po ten motor to sprzedający ręce sobie dawał uciąć że na kole moto nie było jeżdżone, a tu takie historie wychodzą.
Zreszta jest bardzo dobry sposob sprawdzania czy moto latalo na jednym kole, przegladamy tylna opone i porownujemy jej stan do przedniej, jesli przednia jest mniej wytarta to znaczy ze kolo czesto windowalo
Sorry nie moglem sie powstrzymac
[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 11:34 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=BPJKHRPr ... r_embedded
Tu przyklad