Wibracje podczas hamowania
-
kocorka
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 900
- Rok produkcji: 0
Wibracje podczas hamowania
Witam od jakiegos czasu zauwazylem ze przy hamowaniu moto tak jakby skakało( drzało), klocki dobre hamulec nie pulsuje kierownica nie trzesie i mi sie wydaje ze to moze byc lozysko glowki ramy ew. moze inny olej w lagi wlac. Co sądzicie
-
janusz72
- Motocykl: honda
- Rok produkcji: 1996
Sprawdz czy laga ci nie stuka na nierównej drodze , u mnie tak jest, wczoraj wszystko rozebralem niby wszystko jest OK żadnych zmian ,wymienilem olej, wszystko poskladane zrobilem próbe przed zalożeniem o glebe i wciskalem jedna jest cicho a druga lekko jakby stukalo, nie wiem co może być ale teraz po przeglądzie jest lepiej a też wydawalo mi się że lożysko glówki ramy!
-
ŁOWCZY
- Motocykl: sc33 1999 i Hayabusa 2012
- Rok produkcji: 2004
odp
moim zdaniem to tarcze tak miałem w cbr 900 i teraz moja laska ma to samo w cbr 600 f4i sport wiec to bym obstawiał. wsiądz na moto i sprawdz hamujac (tak normalnie zwalniając) raz z prędkości ok 150-100 a potem ok 70-50 i zobaczysz. przewaznie jesli to tarcze to przy tej mniejszej predkości nie powinienes odczuwac duzych drgań itp. a przy wyszej to rzadna nowośc bedzie szarpało mocniej. pozdr. oczywiscie przyjmuje ze sprawdziłes głowke ramy.
-
kocorka
- Motocykl: cbr 900
- Rok produkcji: 0
Ogolnie nie mam za bardzo czasu jezdzic ale po ostatniej przejazdzce zauwazylem to co pisal Łowczy a mianowice: przy hamowaniu z 200 do 100 da sie wyczuc wieksze drgania a od 100 bardzo male wiec mozliwe ze lekko moze byc skrzywiona ktoras tarcza.
Główke ramy raczej wykluczylem bo kierownica chodzi plynnie i jak nacisne na hebel i ruszam moto to nei slychac zaadnych stuków
A wie ktos moze jak sprawdzic tarcze?
Główke ramy raczej wykluczylem bo kierownica chodzi plynnie i jak nacisne na hebel i ruszam moto to nei slychac zaadnych stuków
A wie ktos moze jak sprawdzic tarcze?