Obite klejnoty od jeżdżenia na moto
- tomhagen
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1996
Obite klejnoty od jeżdżenia na moto
że po kilkudziesięciu kilometrach na moto bolą was jajca wskutek napierania na bak ?
czy może ściskacie bak mocno nogami siedząc trochę dalej ? wogóle to jaka jest prawidłowa pozycja za kierownicą mam na myśli czy np: ręce sztywno za kiere czy raczej luźno itp.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2011, 21:10 przez tomhagen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sopel
- Motocykl: CBR 900 RR SC33
- Rok produkcji: 1997
Re: też tak macie ??
Nogami ściskasz bak, oczywiście z wyczuciemtomhagen pisze:że po kilkudziesięciu kilometrach na moto bolą was jajca wskutek napierania na bak ?czy może ściskacie bak mocno nogami siedząc trochę dalej ? wogóle to jaka jest prawidłowa pozycja za kierownicą mam na myśli czy np: ręce sztywno za kiere czy raczej luźno itp.
Co do rąk to oczywiście luźno, nie trzymamy się kierownicy tylko trzymamy kierownicę!
Kiedyś w TV ten tekst słyszałem od Kulika.
-
borek
- Motocykl: cebra929rr i crf250r
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
Wielkie kudłate cohones
tomhagen, może przyczyną jest to że za bardzo przytulasz się do zbiornika...daj trochę luzu i na motorku musisz się odprężyć bo to w końcu PRZYJEMNOŚĆ, mam na myśli luźne ręce,kręgosłup itd.
A co do ściskania nogami zbiornika to moim zdaniem jak jazda spokojna to i nogi luźno a czym bardziej agresywnie to mocniej, takie ściskanie zbiornika służy do asekuracji pozycji jeźdźca.
Miłej i bezbolesnej jazdy życzę
tomhagen, może przyczyną jest to że za bardzo przytulasz się do zbiornika...daj trochę luzu i na motorku musisz się odprężyć bo to w końcu PRZYJEMNOŚĆ, mam na myśli luźne ręce,kręgosłup itd.
A co do ściskania nogami zbiornika to moim zdaniem jak jazda spokojna to i nogi luźno a czym bardziej agresywnie to mocniej, takie ściskanie zbiornika służy do asekuracji pozycji jeźdźca.
Miłej i bezbolesnej jazdy życzę
- Insaine
- Motocykl: cbr 929 sc 44 CENZURA wi co z tego bedzie
- Rok produkcji: 2000
Panowie jaja to nie wszystko ale jak pewna pani A. Przybylska wypowiada się tak : "nie musi być duży ,ale ma być długi i gruby" to ja już nic nie powiem
A tak na marginesie jest fajny odcinek drogi w warszawie od Wisłostrady do placu Wilsona jakieś 700 metrów na której są cienkie łączenia asfaltu , jak się człowiek zapomni i mocniej się przytuli do moto to już na plac wjeżdżałem z zezem
A tak na marginesie jest fajny odcinek drogi w warszawie od Wisłostrady do placu Wilsona jakieś 700 metrów na której są cienkie łączenia asfaltu , jak się człowiek zapomni i mocniej się przytuli do moto to już na plac wjeżdżałem z zezem
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2001
Re: też tak macie ??
Sopel pisze:Nogami ściskasz bak, oczywiście z wyczuciemtomhagen pisze:że po kilkudziesięciu kilometrach na moto bolą was jajca wskutek napierania na bak ?czy może ściskacie bak mocno nogami siedząc trochę dalej ? wogóle to jaka jest prawidłowa pozycja za kierownicą mam na myśli czy np: ręce sztywno za kiere czy raczej luźno itp.
![]()
chciales powiedziec z uczuciem