czerwona kontrolka co jest ???
- wilkosz
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: szukam nowego ;)
- Rok produkcji: 0
czerwona kontrolka co jest ???
witam zauwazylem ze nie pali mi sie kontrolka czerwona kolo neutrala zielonego nawet ja zapalam moto co moze byc cos sie rozlonczylo czy co ???
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
Jest to kontrolka błędu. Dzięki niej wiesz co jest nie tak w moto. Musisz zrobić zworkę w gniazdku pod siedzeniem. Potem włączasz zapłon. Kill swith na "on" i liczysz mrugnięcia. Długie to dziesiątki a krótkie to jedności. Na przykład: 2 długie i 3 krótkie to błąd nr 23. A jeśli będą tylko na przykład 4 krótkie mrugnięcia to oznacza błąd nr 4. Sprawdzasz to w manualu w rozdziale numer 5.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Kontakt:
-
kiczek.evil
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
- dudis
- Motocykl: 954fb
- Rok produkcji: 2003
Ponawiam temat ,,czerwonej kontrolki" i dodam do tego prędkościomierz. Problem wygląda tak; Mianowicie w mojej 929 po odpaleniu nie działa prędkościomierz.Cały czas jest 0. Potem wyskakuje CENZURA czerwona kontrolka (po 5 min jazdy,albo od razu po odpaleniu) i dalej prędkościomierz nie działa. Gdy moto nagrzeje się już tak do ok 82 stopni zegar w końcu zaczyna pokazywać prędkość lecz kontrolka nadal nie gaśnie. Czasem zgaśnie wcześniej czasem później.Jeszcze czasem wcześniej jak prędkościomierz zacznie działać.Ale w końcu po jakimś czasie wszystko wraca do normy widzę kilometry i wszystko jest ok. Ktoś wie może co to jest? jak sie z tym uporać?to chyba nic poważnego?
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Kontakt: