Wymiana oleju
-
PetereQ
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: BMW S1000RR HP4
- Rok produkcji: 2014
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2007
Witam!!
I jak to zwykle bywa wszędzie kłamią
.. Info ze strony Motul Polska
5100 :
Olej do silników 4-suwowych w motocyklach szosowych, crossowych, enduro..., na drogi, miasto, autostrady i w teren. Na bazie estrów, specialne dodatki poprawiające działanie skrzyni biegów. Spełnia normy: API SG, JASO MA
7100
100% syntetyczny, olej do czterosuwowych silników. Technologia Estrów. Spełnia wymagania producentów motocykli. Doskonała ochrona silnika i skrzyni biegów przed ścieraniem. Zapewnia gładką zmianę biegów. Spełnia wymagania JASO MA2, antypoślizgowa technologia do mokrych sprzęgieł. Przeznaczony również do układów z katalizatorem.
300V
Olej do wysilonych silników 4-suwowych w motocyklach wyścigowych, szosowych, crossowych, enduro...,100% syntetyczny na bazie estrów, specialnie przygotowany dla wyścigowych silników 4-suwowych z zintegrowaną skrzynią biegów. Spełnia normy: API SG, JASO T904
A przecież różnicy nie ma żadnej ..
I jak to zwykle bywa wszędzie kłamią
5100 :
Olej do silników 4-suwowych w motocyklach szosowych, crossowych, enduro..., na drogi, miasto, autostrady i w teren. Na bazie estrów, specialne dodatki poprawiające działanie skrzyni biegów. Spełnia normy: API SG, JASO MA
7100
100% syntetyczny, olej do czterosuwowych silników. Technologia Estrów. Spełnia wymagania producentów motocykli. Doskonała ochrona silnika i skrzyni biegów przed ścieraniem. Zapewnia gładką zmianę biegów. Spełnia wymagania JASO MA2, antypoślizgowa technologia do mokrych sprzęgieł. Przeznaczony również do układów z katalizatorem.
300V
Olej do wysilonych silników 4-suwowych w motocyklach wyścigowych, szosowych, crossowych, enduro...,100% syntetyczny na bazie estrów, specialnie przygotowany dla wyścigowych silników 4-suwowych z zintegrowaną skrzynią biegów. Spełnia normy: API SG, JASO T904
A przecież różnicy nie ma żadnej ..
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
Zgadzam się, mam znajomego który prowadzi hurtownie i ja po znajomości z beczki castrola 10w50 4l kupiłem za 125złgsxrlukasz pisze: a ciekaw jestem na jakim procencie go maczy kupił go w mega promocji :)chyba to ! gdyż na nim nie możne mieć strikte marży Sprzedając po takiej cenie), tylko liczy na posprzedażne...musi brać sporo samochodówki by wypracować sobie taki rabacik i sprzedawać w cenie opłacalności, lub jeszcze ten olej jest poprostu stary i kupiony tanio,,, pracowałem w Castrolu wiem jak to wszystko działa i pewnych rzeczy się nie da przeskoczyć:):)
Apropo jakby ktoś chciał to mogę załatwić tanio każdy olej i chemię motocyklową z wyjątkiem marki motula.
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2007
Witam!!
Temat szeroko opisywany tu na forum .. zasadniczo sporo ludzi unika np. zalewania pełnego syntetyka do moto z przebiegiem 30 czy 40 tyś. wylatanym na pół-syntetyku ...
Jak by na to nie patrzeć czasem są problemy ... ale temat drażliwy
.. każdy ma swoje podejście ... Ja latałem najpierw na 5100 potem na 7100 ... za cieńki jestem w katowaniu moto co by różnice zauważyć i przebieg był 8 tys. jak wałem 5100 a 14 tyś jak 7100 więc nie miało to wpływu ..
Ale jak bym miał wybrać to 7100
Temat szeroko opisywany tu na forum .. zasadniczo sporo ludzi unika np. zalewania pełnego syntetyka do moto z przebiegiem 30 czy 40 tyś. wylatanym na pół-syntetyku ...
Jak by na to nie patrzeć czasem są problemy ... ale temat drażliwy
Ale jak bym miał wybrać to 7100
-
PetereQ
- Motocykl: BMW S1000RR HP4
- Rok produkcji: 2014