Problem z odpaleniem po 1,5 miesiąca postoju
-
mirko
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr 900
- Rok produkcji: 0
Problem z odpaleniem po 1,5 miesiąca postoju
Witam wszystkich uzytkowników hondy fire blade! Mam pytanie jak dostac się do świec zapłonowych ponieważ moto po odpaleniu pochodził chwile na ssaniu po czym zgasł i nie da sie go ponownie odpalić,wydaje mi sie że świece moga być zalane ponieważ czuc paliwo z wydechu i przy kolejnych próbach odpalenia strzela ogniem z rury wydechowej.
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Słuchaj musisz pościągać boczne sety a następnie odkręcić chłodnicę celem odciągnięcia jej na bok aby był lepszy dostęp. Teraz kluczyk jak masz oryginalny i małą grzechotkę i można odkręcać świece oczywiście po uprzednim ściągnięciu "fajek". Dostęp nie jest jakiś superancki, ale spokojnie dasz sobie radę... 
-
pekal1
- Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
- Rok produkcji: 1998
1- Zdjęcie zbiornika (15 minut)
2- Filtr powietrza (5 minut)
Dalej wyciągasz fajki , wykręcasz świece , przepalasz je nad np. gazem, ładnie czyścisz papierem ściernym, czyścisz z innego syfu wkręcasz spowrotem i odpalasz w 3 sekundy
Cała operacja powinna Ci zając mniej niż godzinę
Odkręcałem kluczem do świec za 12zł kupionym na stacji
Dostęp do 1 i 4 świecy może nie jest bajeczny ale przynajmniej nie ruszasz chłodnicy
[ Dodano: Nie Lut 07, 2010 7:36 pm ]
Proponuję też naładować akumulator
2- Filtr powietrza (5 minut)
Dalej wyciągasz fajki , wykręcasz świece , przepalasz je nad np. gazem, ładnie czyścisz papierem ściernym, czyścisz z innego syfu wkręcasz spowrotem i odpalasz w 3 sekundy
Cała operacja powinna Ci zając mniej niż godzinę
Odkręcałem kluczem do świec za 12zł kupionym na stacji
[ Dodano: Nie Lut 07, 2010 7:36 pm ]
Proponuję też naładować akumulator
-
raku
- Motocykl: CS33
- Rok produkcji: 1997
Nie zapomnij przed ponownym wkręceniem świec, wydmuchać paliwo z cylindrów które może być problemem zalewania świec. podłącz aku samochodowe do motoru żeby ci ten z motoru nie wyzionął ducha, i przekręć kilka razy rozrusznikiem ale nie dłużej niz 5-6 sek żeby go nie spalić.Zalegające paliwo w cylindrach powinno sie ''ulotnić'' wtedy wkręć świece i pal, też najlepiej z podłaczonym aku z samochodu.
powodzenia
powodzenia