Jesli wszystkie tulejki sa ok a problem nadal wystepoje to poluzuj lagi choc nie wierze ze laga sie przestawila wysokosciowo a i te brakujace 2mm mnie nurtuja.
Wywrotka motocykla bez przedniego koła
- babyy82
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 1000 RR
- Rok produkcji: 7
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
puki co byłem tylko raz w garażu - wtedy jak coś się CENZURA
. Narazie ciężko z czasem ale jak tylko uda mi się pogrzebać to zaraz napisze co ustaliłem. Także temat nie zniknie bez rozwiązania sprawy.
Puki co piszcie jakie macie pomysły.
No i oczywiście wytłumaczcie mi proszę co daje poluzowanie lagi w półkach bo nie zakumałem jaki to ma związek z problemem
Puki co piszcie jakie macie pomysły.
No i oczywiście wytłumaczcie mi proszę co daje poluzowanie lagi w półkach bo nie zakumałem jaki to ma związek z problemem
-
PS BXL
- Staly Bywalec

- Motocykl: sc33 98r. CZARNA
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- babyy82
- Motocykl: 1000 RR
- Rok produkcji: 7
Raczej watpie zeby sie cos skrzywilo chyba ze mialbys bardzo duzego pecha.
Tak mysle o tych lagach i w sumie to nawet jakby sie wciznela to nic to nie zmienia poza trudniejszym umieszczeniem osi. Bo jak ja juz wsadzimy i skrecimy to lagi (te ruchome a nie golenie) same ustawia sie dobrze i kolo powinno krecic sie normalnie. Co najwyzej w prowadzeniu mogloby sie cos dzias ale to tez nie od przesuniecia 1-2mm.
No i nie napisales o co chodzi z tym ze nie da sie dokrecic osi a to mnie najbardziej ciekawi:)
Tak mysle o tych lagach i w sumie to nawet jakby sie wciznela to nic to nie zmienia poza trudniejszym umieszczeniem osi. Bo jak ja juz wsadzimy i skrecimy to lagi (te ruchome a nie golenie) same ustawia sie dobrze i kolo powinno krecic sie normalnie. Co najwyzej w prowadzeniu mogloby sie cos dzias ale to tez nie od przesuniecia 1-2mm.
No i nie napisales o co chodzi z tym ze nie da sie dokrecic osi a to mnie najbardziej ciekawi:)
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
a jak założysz koło w lagach, skręcisz wszystko i ustawisz koło prosto, w tej samej linii co tylne koło to czy kierownica również jest prosto czy lekko skręcona?? nie wiem czy wiesz ale jak lagi są w miarę luźno skręcone w półkach to można można trzymając koło nieruchomo skręcać kierownicę w lewo lub prawo. wtedy wszystko dzieje się w półkach. jak lagi są skręcone to również mogą się przekrzywić w wyniku wypadku lub upadku, szczególnie jeśli nie są połączone ośką bo wtedy całe przednie zawieszenie nie jest już takie sztywne.
-
diobol
- Motocykl: sc57
Sprawa się wyjaśniła. Nic się nie stało, Powodem ciężkiego wchodzenia ośki i cięzkiego obcierania się koła był haczyk od stojaka który gdzieś w niewidocznym miejscu od wewnątrz lagi ocierał gumą o koło i ośkę. Dopiero po ściągnięciu stojaka i założenia go poprawnie nagle kamień spadł mi z serca. Okazało się tak jak przypuszczałem - spanikowałem i zrobiłem halo o pierdołę 
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003